Κλείνει για μία εβδομάδα το Δημοκρίτειο

Κλείνει για μία εβδομάδα το Δημοκρίτειο

Όσο δεν προχωράει η διαδικασία το Δημοκρίτειο δεν μπορεί να προχωρήσει στην έγκριση του προϋπολογισμού του και ως εκ τούτου στη εκτέλεση οποιαδήποτε δαπάνης για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Το γραφειοκρατικό κώλυμα αυτό που έχει ανακύψει δεν επιτρέπει στο ΔΠΘ να ξοδέψει χρήματα για την κάλυψη των αναγκών του, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται για ακόμη μια φορά στη θέρμανση τόσο των αιθουσών διδασκαλίας όσο και των φοιτητικών εστιών.

Πρόσφατα φοιτητές κατήγγειλαν στο ThrakiToday.com πως η κακοκαιρία σε συνδυασμό με την έλλειψη θέρμανσης ανάγκασε πολλούς από τους διαμένοντες στις εστίες να επιστρατεύσουν σόμπες και σώματα θέρμανσης, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που λόγω έλλειψης χρημάτων έμειναν πλήρως χωρίς θέρμανση. Παράλληλα, προβλήματα παρατηρούνται και μέσα στις αίθουσες διδασκαλίες, οπού ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες φοιτητές επιλέγουν να διατηρούν επιμελώς κουμπωμένα τα μπουφάν τους λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας.

Όπως έγινε γνωστό κατά την τελευταία συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΔΠΘ τα αποθέματα του πανεπιστημίου σε πετρέλαιο θέρμανσης επαρκούν για ακόμη μια εβδομάδα, περίπου, γεγονός που σημαίνει πως αυτό πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην εκ νέου προμήθεια πετρελαίου.

Το ΔΠΘ θα παραμείνει κλειστό από την ερχόμενη Τετάρτη μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου, ενώ μετέπειτα θα αποφασιστεί η συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων καθώς στις 21 Φεβρουαρίου αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η Σύγκλητος. 

 

ΠΗΓΗ:ThrakiToday.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ