Διαμαρτυρία στο Θησείο

Διαμαρτυρία στο Θησείο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον τραγικό θάνατο που βρήκε ο μετανάστης μικροπωλητής στις γραμμές του ΗΣΑΠ στο Θησείο την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη, στις 14:00 έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Σύμφωνα με καταγγελίες και μαρτυρίες, ο 37χρονος σενεγαλέζος μικροπωλητής, πατέρας δύο παιδιών, κυνηγήθηκε από τη δημοτική αστυνομία και, φθάνοντας σε αδιέξοδο, πήδηξε το φράχτη και έπεσε στις γραμμές του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν διευκρινιστεί. Σύμφωνα με την μια εκδοχή σκοτώθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα των γραμμών του ΗΣΑΠ, ενώ σύμφωνα με άλλη εκδοχή χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι όταν πήδηξε το φράχτη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο 37χρονος παρέμεινε για αρκετή ώρα πάνω στις γραμμές του τρένου, ενώ στο σημείο συγκεντρώθηκαν δεκάδες αφρικανοί μικροπωλητές. Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ των μεταναστών και των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ έγιναν και προσαγωγές.

Η ΚΕΕΡΦΑ τονίζει ότι «η σπουδή με την οποία έτρεξε η δημοτική αρχή να αποποιηθεί κάθε ευθύνη για τον νεκρό μικροπωλητή μετά την επιχείρηση της δημοτικής αστυνομίας στο Θησείο, όχι μόνο δεν την τιμά αλλά προδίδει τη συνενοχή της στη προσπάθεια συγκάλυψης του ρατσιστικού εγκλήματος από την ΕΛ.ΑΣ». 

 

Πηγή: Τα Νέα

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ