Βιάννος-Στα «κάγκελα» οι κάτοικοι

Βιάννος-Στα «κάγκελα» οι κάτοικοι

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κάτοικοι του δήμου Βιάννου στο Ηράκλειο Κρήτης καθώς βλέπουν τη μια υπηρεσία μετά την άλλη να μετακομίζει.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και για την απομάκρυνσης του Ειρηνοδικείο  για το οποίο ζητούν την επαναλειτουργία του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Εναλλακτικής – Κινηματικής Παρέμβασης Πολιτών Βιάννου:

«Τα τελευταία χρόνια εμείς οι κάτοικοι του Δήμου Βιάννου νοιώθουμε ότι η ελληνική πολιτεία με τις ενέργειές της προσπαθεί να υποβαθμίσει την ζωή μας και να μας διώξει βίαια από τον τόπο μας, με χαρακτηριστικά παραδείγματα αφενός την συνεχιζόμενη λειτουργία του λατομείου ιδιοκτησίας Κεγκέρογλου σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 -GR4310006- (μέσα από ένα πλήθος παρατυπιών και (τυχαίων;) παραλήψεων των εμπλεκομένων δημοσίων υπηρεσιών) και αφετέρου με την συνεχή υποβάθμιση όλων των Δημόσιων υπηρεσιών και των υπηρεσιών των κοινωφελών οργανισμών, που εδρεύουν στο Δήμο μας. Οι υπηρεσίες αυτές αντί να στελεχώνονται και να βελτιώνονται, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες του Δήμου μας, συρρικνώνονται ή υπολειτουργούν με τελική έκβαση την διακοπή της λειτουργίας τους.

Το εμπορικό κατάστημα του ΟΤΕ έκλεισε, το υποκατάστημα της ΔΕΗ (εμπορικό και τεχνικό) έκλεισε, το Αγρονομείο διέκοψε τη λειτουργία του και το παράρτημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έκλεισε για να αναβαθμισθεί το παράρτημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αρκαλοχωρίου!

Το κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. έχει συρρικνωθεί, η δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου είναι από ελλιπής έως ανύπαρκτη και το Γραφείο Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων υπολειτουργεί και είναι αδύνατον να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες των αγροτών μας.

(…)

Το Ειρηνοδικείο Βιάννου, ένα από τα αρχαιότερα Ειρηνοδικεία της Ελλάδας (στα αρχεία του υπάρχουν ιστορικά έγγραφα από το 1882) λειτουργεί συνεχώς από το 1868 (επί τουρκοκρατίας) και διέκοψε την λειτουργία του μόνο στην περίοδο της Γερμανικής κατοχής (…)».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ