Συγκέντρωση στα διόδια του Ρίου

Συγκέντρωση στα διόδια του Ρίου

Γενική Συνέλευση έλαβε χώρα στο ΤΕΙ Πάτρας, με σκοπό να καθοριστούν οι μορφές των κινητοποιήσεων.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε αύριο να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα διόδια του Ρίου. Παράλληλα αποφασίστηκε να μη γίνει κατάληψη και να μη κλείσει κάποια σχολή.

Νωρίτερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος της Πάτρας κ. Γιάννης Δημαράς συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γιώργο Παναγιωτάκη και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Πάτρας κ. Σωκράτη Καπλάνη , προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που ανακύπτουν από το σχέδιο «Αθηνά» με τις μεταφορές τμημάτων σε άλλες πόλεις.

Παρών στην συνάντηση ήταν και ο αντιπρύτανης κ. Χριστόφορος Κροντηράς.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε ότι το μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει το ΤΕΙ της Πάτρας καθώς προβλέπεται η μεταφορά σημαντικών και πολυπληθών τμημάτων του Ιδρύματος, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης με αποτέλεσμα την πρόκληση σύγχυσης, την ένταξη των τμημάτων σε σχολές χαμηλότερου επιπέδου και κατ’ επέκταση την υποβάθμιση των πτυχίων των αποφοίτων.

Ο σχεδιασμός της «Αθηνάς», όπως είπαν οι κ.κ. Παναγιωτάκης και Καπλάνης, έγινε χωρίς να ληφθούν υπόψη οι θέσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας και για αυτό το λόγο παρουσιάζονται προβλήματα και συγχύσεις.

Κοινή θέση είναι ότι η υποβάθμιση του ΑΤΕΙ, το οποίο είναι ένα εκ των σημαντικότερων ΑΤΕΙ της χώρας σημαίνει και υποβάθμιση του ρόλου της Πάτρας ως εκπαιδευτικού επίκεντρου της ευρύτερης περιοχής, με παράλληλες επιπτώσεις σε κοινωνικό αλλά και οικονομικό επίπεδο.

Οι κ.κ. Δημαράς, Παναγιωτάκης και Καπλάνης, συμφώνησαν ότι το πλήγμα που δέχεται το ΑΤΕΙ είναι πλήγμα που δέχεται η πόλη και για αυτό το λόγο πρέπει να υπάρξει συνολική αντίδραση απέναντι στο σχέδιο «Αθηνά» και να μεταφερθεί στο Υπουργείο το καθολικό αίτημα για αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της πόλης, το έργο των οποίων έχει αναγνωριστεί σε πανελλαδικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Επίσης ο Δήμαρχος επανέλαβε τη δέσμευσή του να φέρει το θέμα προς συζήτηση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πηγή: newsplus.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ