Κολπικές μυκητιάσεις και βακτήρια… Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σας!

Κολπικές μυκητιάσεις και βακτήρια… Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σας!

 

 Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr και διαβάστε

 

 

Γράφει ο Γεράσιμος Αρσένης – Γυναικολόγος

1) Τι μεταβάλλει τη φυσιολογική κολπική χλωρίδα ;

Οι κολπικές πλύσεις (επιτρέπονται μόνο σε συγκεκριμένες ενδείξεις και με ειδικά διαλύματα), κάποια σαπούνια, αρώματα, τα αντισυλληπτικά και οι αντιβιώσεις. Επίσης τα συνθετικά ρούχα και ο διαβήτης.

2) Ποια κολπική έκκριση είναι παθολογική ;

Όταν αυξάνει η ποσότητα με κνησμό, μυρίζει, ή αλλάζει η υφή και το χρώμα της έκκρισης. Οι μύκητες έχουν κνησμό (στο 1ο- 2ο επεισόδιο, μετά σπάνια) και παχύρευστη έκκριση με ph 4-5. Οι τριχομονάδες κάνουν λεπτή και άφθονη έκκριση με ph 5-7 . Η βακτηριακή λοίμωξη κάνει λίγη, όχι ερεθιστική έκκριση με οσμή και ph 4-6. Απαραίτητες είναι οι καλλιέργειες κολπικών υγρών.

3) Έχω μύκητες;

Ένα ποσοστό 75% των γυναικών θα παρουσιάσουν κάποτε ένα επεισόδιο αιδοιοκολπικής μυκητίασης, με αίτιο στο 90% την Candida albicans. Η C. albicans βρίσκεται συχνά στο στόμα, στο λαιμό, στο παχύ έντερο και στον κόλπο. Η κλινική λοίμωξη μπορεί να συνδέεται με φάρμακα (αντιβιοτικά, αντισυλληπτικά, κορτικοειδή) με κύηση, με συστηματικές διαταραχές όπως AIDS, σάκχαρο αλλά και με χρόνια εξασθένηση. Θα νιώθεις έντονη φαγούρα, τυρώδης ή σαν κομμένο γάλα έκκριση και κοκκινίλα στο αιδοίο. Μπορεί να νιώθεις αίσθημα καψίματος μετά την ούρηση, αν υπάρχουν εκδορές στην περιοχή…

 

Για τη συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ.

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr, την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα για δωρεάν ραντεβού με ιατρό μέσω διαδικτύου και κάντε τις ερωτήσεις σας!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ