• Ο χάρτης με τα "ορμητήρια" των αγροτών

  7:58 μμ, Τρίτη 29 Ιάν 2013 7:58 μμ, Τρίτη 29 Ιάν 2013

  Ο χάρτης με τα "ορμητήρια" των αγροτών

  Περιηγηθείτε στον χάρτη για να δείτε τα σημεία συγκέντρωσης των αγροτών στο οδικό δίκτυο

  Προβολή Συγκεντρώσεις Αγροτών σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

  Με το κλειδί στη μηχανή των τρακτέρ περιμένουν τα αποτελέσματα των συναντήσεων των εκπροσώπων τους με τους πολιτικούς, οι αγρότες σε Λαμία, Λάρισα, Ημαθία, Σέρρες και στα Τέμπη.

  Μεγαλύτερη κινητικότητα παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή από τους αγρότες που βρίσκονται στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα, όπου νωρίτερα, κατέλαβαν για λίγη ώρα, πεζοί, το ρεύμα της Εθνικής οδού, προς Αθήνα και αποχώρησαν.

  Συγκεντρώνονται στη Λαμία

  Υπό την έντονη παρουσία της αστυνομίας άρχισε η μετακίνηση των αγροτών από τα χωριά για τη Λαμία. Περίπου 60 τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη της Λαμίας και απέχουν μόλις 3 χιλιόμετρα από την εθνική οδό Λαμίας- Αθηνών.

  Μάλιστα νωρίτερα, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομίας όταν αγρότες από το χωριό Ανθήλη με 20 τρακτέρ κατευθύνονταν προς τη Λαμία, που ήταν τόπος συγκέντρωσης. Οι δυνάμεις της αστυνομίας τους σταμάτησαν γιατί ορισμένα τρακτέρ δεν είχαν πινακίδες και οι αγρότες στάθμευσαν τα οχήματα κοντά στην είσοδο του χωρίου.

  Παραμένουν στον κόμβο της Κουλούρας

  Στην Ημαθία, οι αγρότες εξακολουθούν να έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, ενώ, έτοιμοι να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις δηλώνουν και οι αγρότες των Σερρών, της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Βοιωτίας.

  Παρεταγμένοι στις Σέρρες

  Περισσότερα από τριάντα τρακτέρ παράταξαν στην κεντρική πλατεία της Μαυροθάλλασσας οι αγρότες του δήμου Βισαλτίας, που δηλώνουν έτοιμοι να συμμετάσχουν, όταν και αν αναγγελθούν, οι πανελλήνιες αγροτικές κινητοποιήσεις.

  Αναμονή στα Τέμπη

  Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν τις αγροτικές κινητοποιήσεις οι αγρότες που συμμετείχαν και διοργάνωναν τις προηγούμενες κινητοποιήσεις στην κοιλάδα των Τεμπών.

  Οι συντονιστές του μπλόκου των Τεμπών παρακολουθούν τις εξελίξεις και βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να βγούνε στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν για τα οξυμένα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

  Το βράδυ θα επισκεφθούν χωριά της επαρχίας Τυρνάβου για να ακούσουν τους συναδέλφους τους, ενώ το ίδιο θα γίνει και αύριο όπου θα βρεθούν στα χωριά του Δήμου Κιλελέρ.

  Η πορεία των κινητοποιήσεων θα εξαρτηθεί κυρίως από το τι θα ανακοινώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα θέματα τα οποία οι αγρότες θεωρούν ζωτικής σημασίας.

  Ρεπορτάζ: Άρης Χαλκιάς

  ΒΙΝΤΕΟ- Στους δρόμους και σήμερα οι αγρότες

  Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι αγρότες, οι οποίοι έχουν ήδη παρατάξει τα τρακτέρ τους στις Εθνικές Οδούς.

  Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη ένας «κλεφτοπόλεμος», με τους αγρότες να επιχειρούν να φτάσουν με τα τρακτέρ στην Εθνική Οδό και την αστυνομία να στήνει μπλόκα και να τους εμποδίζει.

  Σε πολιτικό επίπεδο, ο Αλέξης Τσίπρας τάχθηκε υπέρ των κινητοποιήσεων των αγροτών ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε να ξεκινήσει διάλογος αναφορικά με τα αιτήματά τους.

  Δείτε το βίντεο από τον ALPHA

  ΒΙΝΤΕΟ-Τα μπλόκα των αγροτών

  Σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού στον κόμβο της Νίκαιας προχώρησαν οι αγρότες της Θεσσαλίας. Νωρίτερα είχαν επικρατήσει στιγμές έντασης όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους σταματήσουν στην παλιά εθνική οδό. Ανάλογες σκηνές διαδραματίσθηκαν και στην Λαμία.

  Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα