Σγουρός: Τέλος στην αμαρτωλή ιστορία

Σγουρός: Τέλος στην αμαρτωλή ιστορία

«Με τους διαγωνισμούς δίνουμε τέλος σε μια αμαρτωλή ιστορία δεκαετιών, που κόστισε στους Έλληνες φορολογούμενους εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χωρίς αντίκρισμα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΣΔΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός αναφερόμενος στο διαγωνισμό της κατασκευής εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στα Άνω Λιόσια.

«Με τα χρήματα που έχουν δοθεί για το θάψιμο των σκουπιδιών και για αντισταθμιστικά οφέλη, θα είχαμε φτιάξει τέσσερις φορές εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων και δεν θα ήμαστε ουραγοί στην ΕΕ σε αυτόν τον τομέα, ούτε θα κινδυνεύαμε με την επιβολή υψηλότατων προστίμων», υπογράμμισε ο κ. Σγουρός, ο οποίος αναφέρθηκε στην συνέχεια σε όσους διαμαρτύρονται:

«Πρόκειται για «επαγγελματίες διαμαρτυρόμενους» που «αντιδρούν, επειδή θίγονται κατεστημένα συμφέροντα δεκαετιών και κάποιοι χάνουν το ρόλο του ρυθμιστή, που κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα εκβίαζε την κοινωνία με την απειλή του κλεισίματος της χωματερής. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Παλιότερα, κάποιοι αντιδρούσαν στην κατασκευή του Μετρό, της Αττικής Οδού και του Αεροδρομίου. Σήμερα, οι ίδιοι διαμαρτύρονται όταν το Μετρό δεν λειτουργεί και ταλαιπωρείται ο κόσμος. Όποτε η Πολιτεία αποφάσιζε να κάνει ένα μεγάλο δημόσιο έργο υποδομής, πάντα υπήρχαν ορισμένοι που αντιδρούσαν. Η κοινωνία έχει και μνήμη και κρίση. Και επειδή κάποιοι επικαλούνται την Ευρωπαϊκή Ένωση, ας γνωρίζουν ότι οι Υπηρεσίες της είναι απολύτως ενήμερες για τη διαδικασία και βοηθούν όσο μπορούν για την επιτάχυνση των διαγωνισμών και τη μόνιμη λύση του προβλήματος».

Να σημειωθεί ότι κατά μία λιγότερες, σε σχέση με εκείνες που είχαν συμμετάσχει στις δύο πρώτες διαδικασίες- που αφορούσαν το εργοστάσιο στο Γραμματικό και την Κερατέα- ήταν οι εταιρείες ή οι κοινοπραξίες εταιρειών που κατέθεσαν, τελικά, δικαιολογητικά για τον διαγωνισμό της κατασκευής εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στα Άνω Λιόσια.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ