Προαναγγέλλουν νέο χτύπημα

Προαναγγέλλουν νέο χτύπημα

Η νεοεμφανιζόμενη οργάνωση «Σύμπραξη αναρχικών Οργανώσεων: Άγρια Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων» ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο «The Mall» το πρωί της περασμένης Κυριακής, με προκήρυξη που αναρτήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην ιστοσελίδα Indymedia. 

Το εννεασέλιδο κείμενο βρίσκεται στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας θεωρείται γνήσιο. Τα μέλη της οργάνωσης στη μακροσκελή προκήρυξή τους ανάληψης της ευθύνης για την επίθεση αυτοπροσδιορίζονται ως «αναρχικοί» και «αντικρατιστές» και δίνουν αναλυτικές λεπτομέρειες και αιτιολογούν την επιλογή τους για τον τόπο και το χρόνο του χτυπήματος. 

Αναγνωρίζουν την ιδιαιτερότητα του εμπορικού κέντρου «The Mall» γράφοντας χαρακτηριστικά ότι: «πρόκειται για ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο μέσα στο οποίο κινείται πάρα πολύς κόσμος ο οποίος σε καμία περίπτωση – και σ΄ αυτό είμαστε ξεκάθαροι- δεν αποτελεί στόχο μας».

Ο συντάκτης του κειμένου που τονίζει ότι «δε θέλαμε σε καμία περίπτωση να πάθει το παραμικρό κάποιος διερχόμενος τυχαίος άνθρωπος» υποστηρίζοντας ότι για αυτό το λόγο: «Δώσαμε υπεραρκετό χρόνο για την εκκένωσή του εξασφαλίζοντας την ακεραιότητα οποιουδήποτε τύχαινε να βρεθεί εντός του. Επίσης η μέρα και η ώρα που επιλέξαμε (πρωί Κυριακής) ήταν η κατάλληλη διότι λόγω της μικρής προσέλευσης κόσμου (κλειστά μαγαζιά – αρκετή ώρα πριν ξεκινήσουν οι προβολές) η εκκένωση θα ήταν σίγουρη όπως και έγινε. Είναι πάγια αρχή μας να μη θέσουμε σε οποιοδήποτε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές τυχαίων ανθρώπων έστω και αν αυτό σημαίνει έκπτωση των μέτρων της δικής μας ασφάλειας».

Σε άλλο σημείο της προκήρυξης ο συντάκτης δίνει λεπτομέρειες για τον τόπο που τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός γράφοντας ότι: «Οι σύντροφοι που συμμετείχαν στην επιχείρηση, τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στο ντουλαπάκι ενός διαφημιστικού περιπτέρου εξασφαλίζοντας έτσι ότι δεν θα πειραχτεί από κάποιον κατά λάθος» 

Παράλληλα, αποκαλύπτεται ότι τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έγιναν από άλλο μέλος της οργάνωσης τη στιγμή που τοποθετούνταν η βόμβα από τα άτομα της ομάδας κρούσης. «Τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έγιναν ταυτόχρονα με την τοποθέτηση, από άλλον σύντροφο με τον οποίο ήταν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας οι σύντροφοι που έκαναν την τοποθέτηση. Την στιγμή που ειδοποιήθηκε η αστυνομία οι σύντροφοι που έκαναν την τοποθέτηση παρέμεναν ακόμα εκεί, ώστε να μην αφήσουμε ούτε λεπτό εκτεθειμένο τον εκρηκτικό μηχανισμό».

Τα μέλη της επίθεσης στο «The Mall» προτρέπουν, μάλιστα, όσους τυχόν ακολουθήσουν το παράδειγμά τους να μην δείξουν εγκληματική αμέλεια και να λαμβάνουν τα ίδια μέτρα για να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των αθώων πολιτών.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι απευθύνεται προσκλητήριο για νέο γύρο χτυπημάτων και μάλιστα ένοπλων. «Να ανταλλάξουμε ιδέες και τεχνογνωσίες, να οπλιστούμε με Καλάσνικοφ και σφαίρες, να επανοικειοποιηθούμε το Δρόμο και τις γειτονιές, να ληστέψουμε το χρήμα και να καταλάβουμε τα κτίρια» όπως γράφει χαρακτηριστικά ο συντάκτης του κειμένου.

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ