ΑνΙΚΑνοι να την απομακρύνουν

ΑνΙΚΑνοι να την απομακρύνουν

Συνολικά έντεκα χρόνια χρειάστηκαν για να απομακρυνθεί από τη θέση της υπάλληλος του ΙΚΑ που με τις ενέργειές της ζημίωσε το μεγαλύτερο ταμείο της χώρας.

Η υπόθεση ξεκινά το 2001 και αφορά γυναίκα υπάλληλο του ασφαλιστικού ταμείου που ήταν προϊσταμένη σε Τμήμα Εσόδων σε υποκατάστημα της Αττικής. Από τον έλεγχο προέκυψε πως η συγκεκριμένη υπάλληλος είχε δώσει δύο ασφαλιστικές βεβαιώσεις χωρίς να έχουν τακτοποιηθεί οι οφειλές προς το μεγαλύτερο Ταμείο της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση του ΙΚΑ, η οφειλή ήταν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο από την υπάλληλο είχαν χορηγηθεί κανονικά οι ασφαλιστικές βεβαιώσεις. Μόλις αποκαλύφθηκε η υπόθεση, το θέμα έφτασε στο πειθαρχικό, ωστόσο με βάση τις πληροφορίες αρχικά δεν υπήρξε τιμωρία.

Μάλιστα στη συνέχεια η συγκεκριμένη υπάλληλος άσκησε ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση του ασφαλιστικού φορέα, τα έχασε. Τελικά χρειάστηκαν έντεκα χρόνια για να απομακρυνθεί από τη θέση της η συγκεκριμένη υπάλληλος και να μπει ένα οριστικό τέλος στην υπόθεση (η ιστορία αυτή είναι χαρακτηριστική για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε ανάλογα περιστατικά).

 

Πηγή: Εθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ