Απειλούν με επίσχεση οι γιατροί

Απειλούν με επίσχεση οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ 

Σε ευθεία ρήξη με το υπουργείο Υγείας προχωρούν οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας (γιατροί, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα) μετά την απόφαση να αποπληρωθούν για τα οφειλόμενα των προηγούμενων ετών με ποσά κουρεμένα από 8 έως 20%. Μπλοκάρουν όλες τις δωρεάν εξετάσεις στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τις αρχές Φεβρουαρίου αφού προχωρούν σε επίσχεση.

Όπως όλα δείχνουν, αν η κυβέρνηση αποπληρώσει τελικά τα χρέη στους παρόχους του ΕΟΠΥΥ μειωμένα, όλοι οι πάροχοι υγείας θα μπλοκάρουν τον ΕΟΠΥΥ. 

Ήδη γιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, διαγνωστικά κέντρα και κλινικές, προαναγγέλλουν εμπάργκο από τις αρχές Φεβρουαρίου (1η Φεβρουαρίου) για όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. 

Κατά την διάρκεια διυπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες και στην οποία συμμετείχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί (Σταϊκούρας, Λυκουρέντζος, Βρούτσης και Σαλμάς) και ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, αποφασίσθηκε να καταβληθούν σταδιακά τις επόμενες ημέρες 1,7 δισ. ευρώ σε όσες οφειλές έχουν εκκαθαριστεί.

Αν και αρχικά οι πληροφορίες έλεγαν πως οι μειώσεις θα αγγίξουν ακόμη και 30%, τελικώς οι πιέσεις που ασκήθηκαν από όλους τους κλάδους ανάγκασαν τους κυβερνητικούς παράγοντες να περιορίσουν τα ανάλογα ποσά. Πάντως όλοι οι κλάδοι βρίσκονται επί ποδός πολέμου και προαναγγέλλουν μαζικές κινητοποιήσεις από τις αρχές Φεβρουαρίου.  

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ