Βροχές και καταιγίδες

Βροχές και καταιγίδες στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο που από τις μεσημεριανές ώρες θα επεκταθούν στη Δυτική Στερεά, στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία και πιθανόν στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, με τοπικά έντονα φαινόμενα, και παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα με πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων στα ηπειρωτικά ορεινά, περιμένουμε σήμερα. Το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 28 στην Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ στις βόρειες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Παροδικές νεφώσεις, πυκνότερες στα ορεινά, και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 με 29 βαθμούς. Σχεδόν μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά ανατολικοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι σχεδόν μέτριοι.

Πηγή: meteo.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ