• Ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια

  8:11 μμ, Τετάρτη 26 Δεκ 2012 8:11 μμ, Τετάρτη 26 Δεκ 2012

  Ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια

  Με δραματικούς ρυθμούς πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα πολιτών, κυρίως ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, στην πόλη της Ξάνθης που εντοπίζονται να ψάχνουν μανιωδώς στους κάδους των σκουπιδιών είτε για τρόφιμα είτε για είδη τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν εκ νέου.

  Πρόσφατα, ο φωτογραφικός φακός είχε αποθανατίσει μια οικογένεια που αναζητούσε τροφή σε κάδους σκουπιδιών σε κεντρικό σημείο της πόλης της Ξάνθης, ενώ αντιστοίχως φωτογραφικό υλικό του ThrakiToday.com απεικόνιζε σακούλα με υπολείμματα τροφών κρεμασμένη έξω από κάδο σκουπιδιών και η οποία προοριζόταν για αυτούς που αναζητούν φαγώσιμη ύλη στα σκουπίδια.

  Παράλληλα δεν είναι λίγοι αυτοί που καταφεύγουν στους κάδους σκουπιδιών ή σε χωματερές αναζητώντας είδη που κάποιοι έχουν πετάξει και τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν ξανά ή να πουλήσουν για μερικά χρήματα, όπως σίδερα και άλλα μεταλλικά αντικείμενα.
  Καθημερινά καταγράφονται περιστατικά τόσο εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης της Ξάνθης όσο και εκτός αυτού, πολιτών που αφαιρούν από εγκαταλελειμμένα σπίτια ή αποθήκες δοκάρια ή άλλα ξύλινα αντικείμενα τα οποία μεταφέρουν στο σπίτι τους ώστε να τα χρησιμοποιήσουν για τη θέρμανσή τους, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σε κάδους σκουπιδιών όπου έχουν τοποθετηθεί ογκώδη αντικείμενα, όπως παλιά έπιπλα ή οικιακές συσκευές.

  Το φαινόμενο σίγουρα δεν είναι πρωτόγνωρο για την περιοχή ωστόσο πλέον αποτελεί καθημερινή ρουτίνα, ενώ σε πολλές των περιπτώσεων πολίτες επιστρατεύουν ακόμη και τα οχήματά τους περνώντας από κάδο σε κάδο και αναζητώντας πράγματα τα οποία μπορούν να μεταφέρουν είτε για χρήση είτε για πώληση.

  Πηγή: Thrakitoday.com

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα