“Πόλεμος” Σγουρού-ΠΟΕ ΟΤΑ

“Πόλεμος” Σγουρού-ΠΟΕ ΟΤΑ

Φουντώνει η κόντρα μεταξύ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Περιφερειάρχη και Προέδου του Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Γιάννη Σγουρού.

Με νέα ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατηγορεί τον κ. Σγουρό για ανεπάρκεια διαχείρισης του θέματος των απορριμμάτων και τονίζει ότι «αποφεύγει να υπερασπισθεί την αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να διεκδικήσει πόρους και αρμοδιότητες και να συνεργασθεί με τους δήμους για λύσεις που θα προασπίσουν το δημόσιο συμφέρον και όχι αυτό των μεγαλοεργολάβων».

Η ΠΟΕ- ΟΤΑ χαρακτηρίζει «σικέ» το ότι ο κ. Σγουρός έθεσε- κατά δήλωση του ιδίου- στη διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτησή του και τον καλεί «αν δεν μπορεί να διευθετήσει τέτοιου είδους ζητήματα, που είναι της αρμοδιότητάς του, να υποβάλει την παραίτησή του στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών και να ζητήσει να γίνει αποδεκτή».

«Μην προσπαθεί να καλύψει την ανεπάρκειά του» καταλήγει η ΠΟΕ- ΟΤΑ, «εκτοξεύοντας απειλές σε βάρος των εργαζομένων των ΟΤΑ, καταγγέλλοντας την ΠΟΕ- ΟΤΑ για άρνηση διαλόγου και κατηγορώντας τους προκατόχους του ότι δεν έκαναν τίποτα. Οι πάντες γνωρίζουν πώς επιχείρησε ο κ. Σγουρός να απαξιώσει τον ΕΔΣΝΑ, το προσωπικό και το μηχανολογικό του εξοπλισμό».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γιάννη Σγουρού ο οποίος σε δήλωσή του επισημαίνει ότι «αυτοί που πίεζαν να μην αλλάξει τίποτε τόσα χρόνια, ας συνειδητοποιήσουν ότι οι πολίτες απαιτούν πλέον να αλλάξουν όλα».

«Το Προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ πέρασε πλέον στην επόμενη φάση των «αγωνιστικών κινητοποιήσεων». Από την παραπληροφόρηση και τα ψεύδη πέρασε πλέον στις προσωπικές συκοφαντίες και τις απειλές. Αυτός ο δρόμος είναι κατηφορικός και επικίνδυνος. Δεν θα τους ακολουθήσω», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σγουρός σε μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Κατηγορούν εμένα για αδράνεια, που σε οχτώ μήνες έβγαλα στον αέρα τους 4 διαγωνισμούς για τα εργοστάσια διαχείρισης απορριμμάτων, που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα, ενώ οι ίδιοι έκαναν καριέρα 30 χρόνια με τη διαρκή απειλή πάνω στο λαό της Αττικής, ότι κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα και Δεκαπενταύγουστο θα κλείσουν τις χωματερές και θα πνίξουν την Αθήνα στα σκουπίδια. Πού ήταν αυτοί όλα αυτά τα χρόνια για να δώσουν λύση;» υπογραμμίζει.

«Όσο για την απειλή περί προσφυγής στη Δικαιοσύνη, θα ήμουν ευτυχής, αν  η Ελληνική Δικαιοσύνη μπορούσε να καταμερίσει και να αποδώσει ακριβοδίκαια τις ευθύνες σε όλους όσοι είχαν εμπλοκή με τη διαχείριση των απορριμμάτων τα τελευταία 30 χρόνια, και το ποιοι ευθύνονται για το σημερινό αδιέξοδο, τα χρέη και το πραγματικό κόστος που επιβαρύνθηκαν οι πολίτες της Αττικής», προσθέτει ο Περιφερειάρχης Αττικής και καταλήγει: «Η παραίτησή μου τέθηκε στη διάθεση του Πρωθυπουργού, επειδή και ο ορισμός μου ως Προέδρου του ΕΔΣΝΑ έγινε με νομοθετική επιλογή από την Εκτελεστική Εξουσία και τη Βουλή με το νόμο του Καλλικράτη. Αν θέλουν, ας αλλάξουν το νόμο λοιπόν…»

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ