Στην Ξάνθη καίνε πολύ… ρεύμα

Στην Ξάνθη καίνε πολύ… ρεύμα

Σε τριπλάσια επίπεδα, σε σχέση με τα περσινά, κινείται η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στην Ξάνθη. Το γεγονός οφείλεται στην αύξηση της χρήσης ηλεκτρικών σωμάτων θέρμανσης και την αυξημένη τιμή του πετρελαίου.

Όπως είναι γνωστό στο σύνολο τους οι οικοδομές της Ξάνθης δεν έχουν προχωρήσει φέτος στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, λόγω και του ιδιαίτερα υψηλού του κόστους, ενώ ακόμη και σε περιπτώσεις που υπάρχει ζήτηση αυτή είναι δραματική συρρικνωμένη. Παράλληλα οι καταναλωτές έχουν στραφεί σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης με τις ξυλόσομπες, τους ξυλολέβητες, το τζάκι και τις ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης να φιγουράρουν στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των κατοίκων της Ξάνθης.  

Η διαρκής αύξηση της χρήσης ηλεκτρικών συσκευών για την παραγωγή θερμότητας, ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο, έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρείται αυτή η τεράστια αύξηση της κατανάλωσης ρεύματος.

Τους επόμενους ωστόσο μήνες, όποτε και θα αρχίσουν να καταφτάνουν τα πρώτα “ραβασάκια” της ΔΕΗ, και με τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος να θεωρούνται δεδομένες, οι καταναλωτές θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων καθώς θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την εξόφληση των λογαριασμών.

Την ίδια στιγμή παρατηρούνται και μια σειρά από βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της πόλης το οποίο σε πολλές των περιπτώσεων καταρρέει χωρίς να μπορεί να ανταπεξέλθει στη μαζική ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα, κάτι που θυμίζει αντίστοιχα περιστατικά που σημειώνονται λόγω μαζικής χρήσης των κλιματιστικών κατά τη διάρκεια του θερινού καύσωνα.

 

 

ΠΗΓΗ: thrakitoday.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ