Δήμαρχοι:Aπαράδεκτος ο κ. Βρούτσης

Δήμαρχοι:Aπαράδεκτος ο κ. Βρούτσης

 

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) την συμπεριφορά του Γιάννη Βρούτση, καταγγέλλοντας τον Υπουργό Εργασίας για την απόφασή του να ακυρώσει την συνάντησή τους στο υπουργείο Εργασίας.

«Η ΚΕΔΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος σήμερα το απόγευμα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη έξω από το Υπουργείο συγκέντρωση διαμαρτυρίας Δημάρχων και ωφελουμένων πολιτών από τα κοινωνικά προγράμματα των Δήμων, ακύρωσε μονομερώς και χωρίς καμία προειδοποίηση συμφωνημένη συνάντηση με το Προεδρείο της ΚΕΔΕ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ, συμπληρώνοντας ότι «κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητείτο το κρίσιμο θέμα της συνέχισης της χρηματοδότησης των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» και  «Κατ΄ οίκον φροντίδα συνταξιούχων», καθώς και η υλοποίηση του προγράμματος Αυτεπιστασίας στους Δήμους, που αφορά στην απασχόληση 120.000 ανέργων του ΟΑΕΔ».

Όπως σημειώνει η ΚΕΔΕ, «η συνάντηση είχε ζητηθεί με έγγραφη επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ από τις 13/12/12 και είχε επιβεβαιωθεί».

«Καλούμε τον υπουργό να αναζητήσει και να βρει άμεσα λύσεις για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των κοινωνικών προγραμμάτων των Δήμων, που εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, γιατί όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρόκειται να συμβεί στις τοπικές κοινωνίες αν ακυρωθούν τα προγράμματα αυτά. Τότε οι ευθύνες θα βαρύνουν όλους μας, αλλά κυρίως την Κυβέρνηση», καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ