Θεσ/κη: Μειωμένος κατά 13,41% ο προϋπολογισμός

Θεσ/κη: Μειωμένος κατά 13,41% ο προϋπολογισμός

 

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο προϋπολογισμός του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2013, ο οποίος θα είναι μειωμένος κατά 13,41% σε σχέση με πέρσι.

Παράλληλα, προβλέπεται μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά 10% για τις κατοικίες και κατά 6% για τους επαγγελματικούς χώρους, αύξηση των δαπανών για την κοινωνική πολιτική κατά 3,2 εκατ. ευρώ (ποσοστό 97%) και μέγιστη δυνατή απορρόφηση κονδυλίων από επενδυτικά προγράμματα.

“Ο προϋπολογισμός του 2013 βασίζεται σε ρεαλιστικές παραδοχές, στην αποπληρωμή των οφειλών, στα έσοδα μέσα από ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα και στη διατήρηση του εύρους του δημοτικού έργου”, δήλωσε κατά την τοποθέτηση του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χασδάι Καπόν, υπογράμμισε πως “η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και την τοπική αυτοδιοίκηση και αυτό φαίνεται στον προϋπολογισμό του 2013”, ενώ στα έργα, προγράμματα και δράσεις που πρόκειται να γίνουν την επόμενη χρονιά αναφέρθηκαν και οι υπόλοιποι αντιδήμαρχοι της διοίκησης.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστας Γκιουλέκας, ζήτησε “πιο γενναία μείωση των δημοτικών τελών σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο για τους πολίτες”, ενώ κατήγγειλε τη διοίκηση του δήμου για τα αυστηρά πρόστιμα που επιβάλλει στους επιχειρηματίες.

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, μίλησε για “προϋπολογισμό της φτώχειας και αποτύπωσης του μνημονίου”, ενώ ο Στέλιος Παπαθεμελής πρόσθεσε πως ο προϋπολογισμός δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες των συμπολιτών.

Αντίθετα, ο Μάκης Στεργίου είπε πως η παράταξη του ψηφίζει τον προϋπολογισμό “για το συμφέρον των δημοτών”, ενώ ο Χρήστος Μάτης, επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην πράξη” έκανε λόγο για “έλλειμμα της συγκεκριμένης διοίκησης και στα έσοδα και στα έξοδα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ