Η Βόρεια Ελλάδα υπό το μηδέν

Η Βόρεια Ελλάδα υπό το μηδέν

 

Τσουχτερό κρύο επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, όπου σε πολλές περιοχές καταγράφηκαν το πρωί αρνητικές θερμοκρασίες. Εξαιτίας της χιονόπτωσης των τελευταίων ωρών, αλλά και του παγετού που έχει σχηματιστεί στο οδόστρωμα, η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία στις 8 το πρωί έπεσε στους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν την ίδια ώρα στον Πολύγυρο Χαλκιδικής (-2), στην Έδεσσα (-1) και στο Κιλκίς (-1).

Νεφώσεις με θερμοκρασίες υπό του μηδενός επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία. Το θερμόμετρο «έδειξε» το πρωί τους -2 βαθμούς σε Κοζάνη, Καστοριά και Φλώρινα.

Στους -4 βαθμούς έπεσε ο υδράργυρος το πρωί στο Νευροκόπι. Τσουχτερό κρύο επικρατεί και στην Αλεξανδρούπολη, όπου το πρωί το θερμόμετρο έδειξε τους 3 βαθμούς Κελσίου.

Οι χιονοπτώσεις το τελευταίο 24ωρο αλλά και ο παγετός που σχηματίστηκε στο οδόστρωμα καθιστούν απαραίτητη τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, όπως ανακοινώθηκε από τις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις.  

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ