Σε κλοιό κινητοποιήσεων

Σε κλοιό κινητοποιήσεων

 

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι δικαστές της Ποινικής και Πολιτικής Δικαιοσύνης αλλά και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ εκτός από τους φαρμακοποιούς, σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν και οι γιατροί.

Από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα προχωρούν σε πανελλαδικές στάσεις εργασίας, 24ωρες απεργίες αλλά και συλλαλητήρια διαμαρτυρίας. Ως κύρια αιτήματα των περισσότερων κλάδων, είναι να μην ψηφιστεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, να ακυρωθούν οι διαθεσιμότητες στο Δημόσιο καθώς και να μην προχωρήσει το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.

24ωρη απεργία στις 19 Δεκεμβρίου

Την κήρυξη 3ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, από τις 12.00 έως τις 15.00 και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ). Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει την ίδια μέρα 24ωρη απεργία στο Δημόσιο.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση

Τη συνέχιση των καταλήψεων έως και την Παρασκευή αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι καταλήψεις θα συνεχισθούν στις διευθύνσεις Προσωπικού και σε όποιες άλλες διευθύνσεις ή υπηρεσίες εκτιμά το κάθε σωματείο. Συγχρόνως, την Πέμπτη και την Παρασκευή μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα περιοδεύσουν σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζομένους στους δήμους.

Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι θα απέχουν από κάθε εργασία, με αποτέλεσμα να μην γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων.Για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία, ενώ την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι στους δήμους θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Στους δρόμους και οι αγρότες

Στον χορό των αγροτικών κινητοποιήσεων μπαίνει την ερχόμενη Πέμπτη και ο νομός Λάρισας καθώς αγρότες των Φαρσάλων ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών σε συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισα. Ήδη κλιμάκια της Ομοσπονδίας περιοδεύουν σε δημοτικά διαμερίσματα προκειμένου να ενημερώσουν για την κινητοποίηση η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου.

Οι αγρότες σε όλη τη χώρα διαμαρτύρονται για τη φορολόγησή τους αλλά και τα μέτρα που προβλέπει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στο χώρο της Υγείας

Εκτός από τους φαρμακοποιούς στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι γιατροί. Ειδικότερα, σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από τις 17 Δεκεμβρίου οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί, ζητώντας την αποπληρωμή όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19 Δεκεμβρίου και πανιατρική – πανυγειονομική απεργία στις 17 Ιανουαρίου, σημειώνοντας ότι «τα άγρια φορολογικά μέτρα που ετοιμάζονται ενάντια στους ελεύθερους επαγγελματίες εξαφανίζουν το εισόδημα του μικρού και μεσαίου ιατρείου και βάζουν ταφόπλακα στη λειτουργία του».

Στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους.

Απεργούν σήμερα οι φαρμακοποιοί Αθήνας-Πειραιά

Οι φαρμακοποιοί Αττικής και Πειραιά κλείνουν σήμερα τα φαρμακεία τους, ενώ οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά συγκαλούν την Τετάρτη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και να λάβουν αποφάσεις για την πορεία του κλάδου.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι Δικαστές Ποινικής και Πολιτικής Δικαιοσύνης

Οι δικαστές της Ποινικής και Πολιτικής Δικαιοσύνης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι 19 Ιανουαρίου 2013. Ενώ, την ίδια ώρα οι Διοικητικοί Δικαστές ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους και στις 21 Ιανουαρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση των διοικητικών δικαστών για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

 

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ