Παρέμβαση Σαλμά για την 16χρονη

Παρέμβαση Σαλμά για την 16χρονη

 

Την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά προκάλεσε η υπόθεση της 16χρονης από την Θεσσαλονίκη που δημοσιοποίησε το enikos.gr. Το κορίτσι πάσχει από κοινή ποικίλη ��νοσοανεπάρκεια και είναι υποχρεωμένο κάθε εβδομάδα να κάνει υποδόριες ενέσεις, που κοστίζουν περίπου 4.000 ευρώ το μήνα.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό η 16χρονη προμηθευόταν τις ενέσεις από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ. Η φαρμακευτική εταιρία, όμως, εδώ και δύο εβδομάδες σταμάτησε να προμηθεύει το φαρμακείο λόγω των οφειλών του ΕΟΠΥΥ. Οι υπεύθυνοι είπαν στη μητέρα της (σ.σ. ο πατέρας της έχει πεθάνει από καρκίνο) ότι θα πρέπει πλέον να προμηθευτεί ιδιωτικά τις πανάκριβες ενέσεις προκειμένου να συνεχίσει η κόρη της την θεραπεία της.

Ο κ. Σαλμάς ενημερώθηκε για το θέμα και μετά από εντολή που έδωσε σήμερα ενταλματοποιήθηκε η οφειλή του ΕΟΠΥΥ προς την φαρμακευτική εταιρία. Όπως μας διαβεβαίωσαν άνθρωποι από το Υπουργείο την Δευτέρα ή την Τρίτη η 16χρονη θα μπορέσει να προμηθευτεί τις ενέσεις της κανονικά από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ