Για “στοχοποίηση” μιλούν οι απόστρατοι

Για “στοχοποίηση” μιλούν οι απόστρατοι

 

Η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΑΣΑ) από κοινού εκφράζουν τη διάχυτη ανησυχία και έντονη αγανάκτηση των μελών τους “γιατί η στοχοποίηση των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν έχει όρια”.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους:

“Μετά τις δραματικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, που επέβαλε η πολιτεία στους χαμηλότερα αμειβόμενους έναντι όλων των άλλων κατηγοριών των ειδικών μισθολογίων, παρότι η εργασία τους αποδεδειγμένα συνδέεται με τη μεγαλύτερη διακινδύνευση, τώρα με μια νέα πρωτοφανή ενέργεια του υπουργείου Οικονομικών έρχεται και άλλο «κτύπημα» εις βάρος 80000 περίπου μερισματούχων των ασφαλιστικών Ταμείων ΜΤΣ και ΤΑΥΑΠ. Αντί η πολιτεία να εφαρμόσει ολοκληρωμένο σχέδιο εξυγίανσης των Επικουρικών Ταμείων, αρνείται να υλοποιήσει και τις ψηφισμένες διατάξεις του άρθρου 20 του Ν. 4058/12. Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 20, στο Μ.Τ.Σ. και στο Τ.Α.Υ.Α.Π., περιέρχεται ως πόρος σε ποσοστό 68% και 32% αντίστοιχα:

α) ποσοστό 5% επί των επιβαλλομένων σε χρήμα ποινών, καθώς και επί των ποσών που προκύπτουν από τη μετατροπή των στερητικών της ελευθερίας ποινών.

β) το ποσό που προέρχεται από την εκποίηση των πάσης φύσεως πλεοναζόντων και μη αναγκαιούντων ή πεπαλαιωμένων κινητών πραγμάτων, ιδίως υλικών, εφοδίων, μηχανημάτων, παντός είδους τροχοφόρων και πλωτών μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό τον οποίο προορίζονται. Τα ανωτέρω υλικά παραδίδονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Στρατού Ξηράς και ακολουθείται η ισχύουσα νομοθεσία για την εκποίηση πολεμικού υλικού”.

Και συνεχίζουν:

“Ο κ. Υπουργός, κανένα σήμα κινδύνου δεν λαμβάνει υπόψη του, τόσο μεγάλη αποστασιοποίηση υπάρχει από την πραγματικότητα; Έξι μήνες δεν ήταν αρκετοί να ενημερωθεί για ένα μείζονος σημασίας θέμα και αρνείται να υπογράψει  ένα αυτονόητο και δίκαιο αίτημά μας, που θα συνέβαλε στην εισροή πόρων και την παροχή του απολύτως αναγκαίου  οξυγόνου για την επιβίωση των  ασφαλιστικών  μας ταμείων; Ή μήπως στο σχέδιό τους είναι η πλήρης εξαθλίωσή μας, η απαξίωση του κράτους πρόνοιας και ο μηδενισμός των οφειλόμενων ανταποδοτικών παροχών;”.

Τέλος, καλούν τη διοίκηση του ΜΤΣ να προασπίσει τα έννομα συμφέροντα του Ταμείου, που θίγονται άμεσα από τη μη υλοποίηση του ανωτέρω Νόμου, με την εκδήλωση άμεσα των απαραίτητων ενεργειών.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ