“Κλείνουν την πόρτα στο φασισμό”

“Κλείνουν την πόρτα στο φασισμό”

 

Συστράτευση του συνόλου των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας του Ηρακλείου απέναντι στους πυρήνες που το τελευταίο διάστημα έχουν διαμορφώσει ένα σκηνικό τρόμου και βίας στα σχολεία της πόλης. Μαθητές, καθηγητές και γονείς προχωρούν σε πρωτοβουλίες για να μπει εδώ και τώρα τέλος στα φαινόμενα της ρατσιστικής βίας στα σχολεία του Ηρακλείου, που έχουν σημείο αναφοράς ρατσιστικά υπόβαθρα. Το τελευταίο περιστατικό που σημειώθηκε σε σχολείο της Χερσονήσου σε συνδυασμό με τις συμπλοκές ακροδεξιών και αντιφασιστικών πυρήνων στο Ρέθυμνο πριν από μερικές εβδομάδες, έχουν σημάνει συναγερμό στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι εκπαιδευτικοί παρακολουθούν … μουδιασμένοι τα περιστατικά που συνεχώς αυξάνονται και επιχειρούν να απομονώσουν τους πυρήνες της βίας.

Πρόκειται για πυρήνες τόσο εξωσχολικών όσο και εντός των σχολείων που πρωταγωνιστούν σε ένα κύμα βίας και ρατσισμού που παίρνει στα σχολεία της Κρήτης ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Το φαινόμενο, που ξεκίνησε με μεμονωμένα περιστατικά, που δεν έτυχαν της απαραίτητης προσοχής από τις αρμόδιες αρχές, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με αποτέλεσμα σχολεία να έχουν μετατραπεί σε πεδίο αντιπαράθεσης ακροδεξιών και αντιφασιστικών στοιχείων.

Η ΕΛΜΕ Ν. Ηρακλείου σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Ν. Ηρακλείου και το Γυμνάσιο Ν. Αλικαρνασσού, στο πλαίσιο της συνεχούς ευαισθητοποίησης και επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και με στόχο την αναζήτηση αποτελεσματικών εργαλείων για τη διαχείριση διαφόρων προβλημάτων που προκύπτουν στο χώρο του σύγχρονου ελληνικού σχολείου, διοργανώνει σήμερα ημερίδα στην αίθουσα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηρακλείου και ώρα 18:00, η οποία είναι ανοιχτή στους εκπαιδευτικούς, και Βιωματικά Εργαστήρια το Σάββατο 1-12-12 στην αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων του Γυμνασίου Ν. Αλικαρνασσού (Λυμπέρη Λυμπερίου 1), και ώρα 9:00-13:00. Κεντρικό θέμα της Διημερίδας είναι το σύνθετο κοινωνικό πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας, που έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς τροφοδοτείται και ενισχύεται από το γενικότερο κλίμα βίας που επικρατεί στην κοινωνία μας.

 

Πηγή: prismanews.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ