Εξάψαλμος στους μητροπολίτες

Εξάψαλμος στους μητροπολίτες

Αναταραχή συνεχίζει να προκαλεί στους κόλπους της Εκκλησίας το ζήτημα που έχει προκύψει με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ σε «παχυλούς» τραπεζικούς λογαριασμούς μητροπολιτών.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο ίδιος έχει ήδη ζητήσει από το ΣΔΟΕ διευκρινίσεις για τα ευρήματα των ελέγχων, σύμφωνα με τα οποία ιεράρχες εμφανίζουν στους λογαριασμούς τους δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τα οποία ωστόσο δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Κληθείς ο Αρχιεπίσκοπος να σχολιάσει μάλιστα προχθεσινή δήλωση του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου, ο οποίος είχε ζητήσει με επιστολή του την παρέμβαση της Αρχιεπισκοπής προκειμένου «να σταματήσει ο διασυρμός της Εκκλησίας», υπογράμμισε ότι έχει ήδη προηγηθεί της επιστολής, καθώς στις αρχές της εβδομάδας επικοινώνησε με τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλο προκειμένου να ενημερωθεί για το ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ «να πράξει αυτό που επιβάλλεται» ώστε να ξεκαθαριστεί το τοπίο και να «μην κατασυκοφαντείται το πρόσωπο της Εκκλησίας χωρίς στοιχεία».

Ο Αρχιεπίσκοπος, μιλώντας στο πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων RNN, χαρακτήρισε «φανφάρες» τα όσα αναφέρει στην επιστολή του ο μητροπολίτης Μεσογαίας.

Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο θέμα ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ με ανακοίνωσή του είχε υποστηρίξει ότι ο ίδιος διαθέτει μόλις «387 ευρώ στην τράπεζα», ενώ και ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Κύριλλος Β’, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στην υπόθεση, έχει διαψεύσει ότι ερευνήθηκαν ήδη οι λογαριασμοί που διαθέτει.

 

Πηγή: Εθνος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ