Συλλήψεις για παιδική πορνογραφία

Συλλήψεις για παιδική πορνογραφία

Ένας στρατιωτικός, ένας δικαστικός επιμελητής, ένας επιχειρηματίας και ένας συνταξιούχος 71 ετών, είναι μεταξύ δέκα ατόμων που κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου.

Από τους 10 κατηγορούμενους, οι οκτώ συνελήφθησαν -στο πλαίσιο τού αυτοφώρου- και οι δύο ήδη προφυλακίστηκαν κατά τη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, με την κωδική ονομασία «Gridlock», που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο δεκαπενθήμερο σε Αττική, Δράμα, Χαλκίδα, Ικαρία και Ρόδο, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Από τους οκτώ συλληφθέντες, τέσσερις συνελήφθησαν στην Αττική και από ένας σε Δράμα, Χαλκίδα, Ικαρία και Ρόδο.

Η διακίνηση της παιδικής πορνογραφίας αποκαλύφθηκε ύστερα από διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα στον παγκόσμιο ιστό, που πραγματοποιήθηκε μέσω τού ειδικού προγράμματος TLO (λογισμικό σάρωσης ηλεκτρονικών ιχνών διακίνησης πορνογραφικού υλικού), που διαθέτει η υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι διαμοίραζαν το υλικό σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ειδικών προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων (Peer to Peer).

Από τους συλληφθέντες στην Αττική, με σχετικές διατάξεις τής εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας τριών, καθώς και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους.

Πρόκειται για τους:

• ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ Αντώνιο του Ανδρέα και της Ελένης, άνεργο, ο οποίος γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και κατοικεί στο Αιγάλεω.

• ΣΤΑΥΡΑΚΗ Ιωάννη του Αντωνίου και της Αικατερίνης, ιδιωτικό υπάλληλο, ο οποίος γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και κατοικεί στην Καλλιθέα.

• ΚΑΛΛΙΤΣΙΩΤΗ Κωνσταντίνο του Πέτρου και της Γεωργίας, άνεργο, ο οποίος γεννήθηκε το 1960 στην Αρκαδία και κατοικεί στην Αθήνα.

Από την αστυνομία επισημαίνεται ότι η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και της ποινικής δίωξης «αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων», καθώς και για διευκολυνθεί το έργο τής ανάκρισης.

Υπενθυμίζονται, επίσης, οι αριθμοί κλήσης 11012, 210-6476464, 210-6476000, καθώς και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] και [email protected] της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας, με την διαβεβαίωση ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο τής επικοινωνίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ