Το πρωινό του Τσίπρα με τους πρέσβεις της ΕΕ

Το πρωινό του Τσίπρα με τους πρέσβεις της ΕΕ 

 

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 

Ως πιθανός μελλοντικός πρωθυπουργός υπολογίζεται ο Αλέξης Τσίπρας από τους εταίρους, όπως προκύπτει και από το πρόγευμα εργασίας που έχει στις 9:30 το πρωί σήμερα με τους πρέσβεις των κρατών-μελών της ΕΕ στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Η συνάντηση πραγματοποιείται κατόπιν προσκλήσεως του πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα Ιωσήφ Ιωσήφ, καθώς πρόκειται για πρωτοβουλία της Κυπριακής Προεδρίας, ενώ τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ θα συνοδεύουν οι υπεύθυνοι για την εξωτερική πολιτική Ρένα Δούρου και Θοδωρής Δρίτσας καθώς και ο σύμβουλός του για θέματα εξωτερικής πολιτικής, πρέσβης Δημήτρης Αϋφαντής. Εννοείται πως στο τραπέζι της συνάντησης θα γίνει συζήτηση και για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup και τις προοπτικές του ελληνικού προβλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr ο Αλέξης Τσίπρας έχει οργανώσει και επίσκεψη στη Γερμανία αρχές Ιανουαρίου, με αφορμή τη συνεδρίαση του Προεδρείου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), πλην όμως στα παρασκήνιο προγραμματίζονται σημαντικές συναντήσεις με γερμανούς αξιωματούχους πέραν της Αριστεράς.

Η ΔΗΜΑΡ

Αίσθηση πάντως προκάλεσε και η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε συνδιάσκεψη σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων βαλκανικών χωρών στην Κωνσταντινούπολη. Κίνηση που αποδεικνύει πως το κόμμα του Φώτη Κουβέλη διεκδικεί από το ΠΑΣΟΚ και εν μέρει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον σοσιαλδημοκρατικό χώρο, προφανώς όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ χθες: «Κλιμάκιο της ΔΗΜΑΡ με επικεφαλής τον υπεύθυνο του Τομέα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής, Γεράσιμο Γεωργάτο, συμμετείχε στις εργασίες της συνδιάσκεψης των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων των βαλκανικών χωρών που οργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στις 24 και 25/11, από το αντίστοιχο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Λαού (CHP). Με την ευκαιρία, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Τουρκικό Κοινοβούλιο, Κεμάλ Κιλιντζάρογλου, ο οποίος απηύθυνε και θερμή πρόσκληση για επίσκεψη του Φώτη Κουβέλη στην Άγκυρα.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στον οποίο μεταφέρθηκε το ενδιαφέρον και η στήριξη της ΔΗΜΑΡ στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο και η Ομογένεια, ενώ από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και την εκτίμησή του για τη Δημοκρατική Αριστερά και τον Πρόεδρό της για τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της χώρας».

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ