Σκουρλέτης: Έρμαιο στους δανειστές η Ελλάδα

Σκουρλέτης: Έρμαιο στους δανειστές η Ελλάδα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης έκανε την εξής δήλωση για το σημερινό Eurogroup:

 

“Εν όψει του σημερινού Eurogroup η κυβέρνηση παραμένει αμέτοχη στις ευρωπαϊκές διεργασίες, χωρίς να προβάλλει καμία διεκδίκηση και καμία θέση για το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Παρόλα αυτά είναι πανέτοιμη να πανηγυρίσει και αύριο μια μη λύση, όπως έκανε και σε αντίστοιχες ευρωπαϊκές αποφάσεις που όχι μόνο δεν έλυναν το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, αλλά προσέθεταν νέα βάρη προς τον ελληνικό λαό.

Εξάλλου, η όλη συζήτηση κυρίως γύρω από την καταβολή της δόσης λειτουργεί ως υπεκφυγή από το πραγματικό αδιέξοδο των αποτυχημένων μνημονίων της λιτότητας που καταστρέφουν την κοινωνία και αποδομούν την Ευρώπη.

Η θέση που από την πρώτη στιγμή παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, βασικός πυρήνας της οποίας είναι ότι τα μνημόνια δεν αποτελούν τη λύση, αλλά αντίθετα οδηγούν στην οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία, ότι το ελληνικό ζήτημα πρέπει να ενταχθεί σε μια ευρωπαϊκή λύση και ότι απαιτείται υπέρβαση της πολιτικής της λιτότητας, σήμερα επιβεβαιώνεται. Εξίσου επιβεβαιώνεται η πλήρης αναξιοπιστία και η διεθνής απομόνωση μιας κυβέρνησης έρμαιο στους δανειστές και στο μεγάλο κεφάλαιο”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ