• ΣΥΡΙΖΑ: Υποταγμένη στις μνημονιακές δεσμεύσεις η κυβέρνηση

  3:35 μμ, Κυριακή 25 Νοε 2012 3:35 μμ, Κυριακή 25 Νοε 2012

  ΣΥΡΙΖΑ: Υποταγμένη στις μνημονιακές δεσμεύσεις η κυβέρνηση

  Η υπέρβαση των μνημονίων λιτότητας και εξαθλίωσης είναι το πραγματικό διακύβευμα τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ επιτίθεται στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι δεν απαντά στα κρίσιμα ζητήματα που ταλανίζουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και παραμένει υποταγμένη στις μνημονιακές δεσμεύσεις. Διαβάστε το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναλυτικά.

  «Το πραγματικό διακύβευμα τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη είναι η υπέρβαση των μνημονίων λιτότητας και εξαθλίωσης που επιβάλλονται πανευρωπαϊκά. Όσο κορυφώνονται οι συζητήσεις για το ζήτημα του χρέους και την πορεία της Ευρώπης, ο πρωθυπουργός παραμένει ένας απαθής και άβουλος παρακολουθητής των εξελίξεων, τηρεί μια στάση ένοχης σιωπής, αναμένοντας την ελεημοσύνη της κ. Μέρκελ και συνεχίζοντας τα ψέματα και τους εκβιασμούς προς τον ελληνικό λαό.

  Η κυβέρνηση δεν απαντά στα κρίσιμα ζητήματα που ταλανίζουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, δεν αντιμετωπίζει το ελληνικό πρόβλημα ως ευρωπαϊκό, είναι υποταγμένη στις μνημονιακές δεσμεύσεις, χωρίς να προβάλλει καμία διεκδίκηση και καμία αντιπρόταση. Χρησιμοποιεί τη συζήτηση για την περιβόητη δόση ως απόδραση από τα πραγματικά ζητήματα που αφορούν στο ζήτημα του ελληνικού χρέους. Ακόμα, όμως, κι αν η δόση τελικά δοθεί, κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη απάντηση στο ζήτημα του χρέους δεν δίνεται.

  Καμία διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνει από μια κυβέρνηση που στηρίζει τη μνημονιακή πολιτική. Η ανατροπή των μνημονίων και η στήριξη μιας εναλλακτικής στρατηγικής υπέρβασης του νεοφιλελευθερισμού, της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας, αποτελούν την αναγκαία προϋπόθεση για μια επιθετική διαπραγμάτευση με στόχο την ευρωπαϊκή ρύθμιση για το χρέος, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και την αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα