Τα φαβορί στο ΠΑΣΟΚ

Τα φαβορί στο ΠΑΣΟΚ 

 

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριο του Φεβρουαρίου, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο αποφασισμένο να αναδείξει στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος μια νέα γενιά στελεχών.

Ωστόσο δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο Πάρις Κουκουλόπουλος θα είναι και ο νέος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Οι πληροφορίες επιμένουν πως φαβορί για τη θέση του νέου Γραμματέα είναι η Φώφη Γεννηματά, η οποία θα παραμείνει εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ έως το Συνέδριο, «αν δεν βρεθεί κάτι καλύτερο άμεσα» σημειώνει με νόημα πηγή της Ιπποκράτους.

Η Φώφη Γεννηματά, άλλωστε, αναδεικνύεται σε «δελφίνο» του ΠΑΣΟΚ, κατ’ ορισμένους μάλιστα την προωθεί για διάδοχό του όταν έρθει η ώρα, ο ίδιος ο Πρόεδρος του κόμματος. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πάντως, θα είναι αυτός που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν πραγματοποιηθούν, ενώ είναι σαφές πως κανείς δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει αποτελεσματικά αν τουλάχιστον δεν μεσολαβήσει μεγάλη εκλογική ήττα.

Σε «δελφίνο», πάντως, αναδεικνύεται και ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος διαθέτει τη μεγαλύτερη απήχηση από οποιονδήποτε ίσως άλλο βουλευτή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ο βουλευτής Λάρισας, πάντως, δεν δείχνει να βιάζεται, ωστόσο οργανώνει ήδη τις συμμαχίες του. Στον προσεχή ανασχηματισμό, μάλιστα, ο Φίλιππος Σαχινίδης αν δεν ορισθεί υπουργός, όπως έχει γράψει η Real News, θα πάρει τη θέση του Γραμματέα της ΚΟ, καθώς θα υπουργοποιηθεί ο Γιάννης Μανιάτης. Εκτός από Γραμματέας της ΚΟ, δε, ίσως ορισθεί και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Την ίδια στιγμή, η ανακοίνωση των ονομάτων της ΚΟΕΣ αναβλήθηκε για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθώς η Ιπποκράτους αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, ακόμα και γιατί δεν γνωρίζει ποια θεσμικά στελέχη έχουν αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ.

Μέσω άτυπης ενημέρωσης, πάντως, αργά το βράδυ, ο Ευ. Βενιζέλος έστειλε σαφή μηνύματα και εντός ΠΑΣΟΚ. «Δεν χρειαζόμαστε την ίντριγκα και τον παραγοντισμό» σημειώνεται χαρακτηριστικά από την ηγεσία Ιπποκράτους, η οποία επιμένει και στην ανανέωση στελεχών.

 

Διαβάστε τί αναφέρει η άτυπη ενημέρωση για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ