Τσίπρας:«Κλωτσοσκούφι η Ελλάδα»

Τσίπρας:«Κλωτσοσκούφι η Ελλάδα»

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται σήμερα στη Βαρκελώνη, προσκεκλημένος της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου ξεσηκώνονται και η κυρία Μέρκελ δεν βρίσκει σύμμαχο ούτε στο ίδιο το γερμανικό κοινοβούλιο, βρίσκει έναν απρόσμενο υποστηριχτή στην Ευρώπη, τον κύριο Σαμαρά και την κυβέρνησή του που με την στρατηγική της υποτέλειας έχει καταντήσει την Ελλάδα κλωτσοσκούφι ανάμεσα στο ΔΝΤ και τη Γερμανία.

Το ΔΝΤ αρνείται να πληρώσει το κόστος ενός προγράμματος που δεν βγαίνει και η Γερμανία αρνείται να πληρώσει το πολιτικό κόστος του κουρέματος. Και τελικά, αυτοί που πληρώνουν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν είναι οι Έλληνες, ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι που φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορούμε να αφήσουμε για πολύ μια κυβέρνηση που στερείται σοβαρότητας να οδηγεί τη χώρα από ήττα σε ήττα, να χάνει και την τελευταία αξιοπιστία της στην Ευρώπη και τον κόσμο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι λαοί της Ευρώπης θα συνδράμουν τον ελληνικό λαό για μια μεγάλη ανατροπή.»

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ