Ο Ρουπακιώτης συνάντησε τη 17Ν

Ο Ρουπακιώτης συνάντησε τη 17Ν

Τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, την ειδική πτέρυγα όπου κρατούνται τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», τις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών και το Κέντρο Αποκατάστασης Τοξικομανών Κρατουμένων επισκέφθηκε ο υπουργός και Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά την επίσκεψή του στον Κορυδαλλό συνομίλησε και με τρία μέλη της «17 Νοέμβρη», τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, Δημήτρη Κουφοντίνα και Βασίλη Τζωρτζάτο.

Κατά την επίσκεψή του στους θαλάμους του Ελαιώνα, συνομίλησε με κρατούμενες, καθώς και με τοξικοεξαρτημένες οι οποίες μετέχουν στην κοινότητα του ΚΕΘΕΑ που λειτουργεί εντός του καταστήματος κράτησης και τις ενημέρωσε για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου που αφορούν τον Κώδικα για τα Ναρκωτικά και τον Σωφρονιστικό Κώδικα.

Ο κύριος Ρουπακιώτης απευθυνόμενος στις κρατούμενες τόνισε ότι «είναι χρέος μας να βελτιώσουμε τις συνθήκες κράτησης αλλά και να διευρύνουμε τα όρια των δυνατοτήτων για την εφαρμογή εναλλακτικών μορφών έκτισης ποινών και την κοινωνική επανένταξη».

Και πρόσθεσε ότι «ξεπερνάμε τις δυσκολίες και καταθέτουμε δυο νομοσχέδια με πρωτοποριακές ρυθμίσεις, εναρμονισμένες στο σύγχρονο σωφρονιστικό περιβάλλον».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ