Μανιτάκης:”Αβάσιμες οι απολύσεις”

Μανιτάκης:”Αβάσιμες οι απολύσεις”

«Η επικείμενη διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων δεν οδηγεί σε αθρόες απολύσεις, και κάθε συζήτηση για 150.000 απολύσεις μέχρι το 2015 είναι περιττή και αβάσιμη», δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνης Μανιτάκης, σημειώνοντας ότι όσο πιο γρήγορα διεκπεραιωθούν οι διαδικασίες της διαθεσιμότητας, τόσο πιο γρήγορα θα εξασφαλιστούν οι εξερχόμενοι υπάλληλοι, σε μόνιμες θέσεις κοινωνικής υπηρεσίας.

Ο κύριος Μανιτάκης έψεξε τους επικριτές του ότι καλλιεργούν κλίμα ανασφάλειας στην κοινωνία, επιλέγοντας την χειρότερη δυνατή ερμηνεία των Μνημονίων. «Κάνω τα πάντα για να μην επιτείνω το κλίμα τρόμου και ανασφάλειας. Εγώ νομίζετε πως δεν αγωνιώ; Αλλά αυτό που έκανα, δεν νομίζω πως οδηγεί σε αθρόες απολύσεις, όπως ισχυρίζονται» ανέφερε.

«Το 2015, η εκτίμηση είναι πως οι υπάλληλοι θα είναι 695.000. Το σύνολο του δημόσιου και ευρύτερου δημοσίου τομέα, σε σχέση με το 2009, θα έχει μειωθεί κατά 273.000 ως το 2015. Άρα η μείωση της απασχόλησης στη γενική κυβέρνηση ως το τέλος του 2015, ξεπερνά τον αριθμό των 150.000. Γι’ αυτό και είχα πει πως κάθε συζήτηση περί απολύσεων.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ