“Ελλάδα, μια χώρα υπό εποπτεία”

“Ελλάδα, μια χώρα υπό εποπτεία”

 

Αυτός είναι ο τίτλος σημερινού άρθρου της Süddeutsche Zeitung, το οποίο αναφέρεται στα σχέδια των Βρυξελλών για αυξημένη εποπτεία στα υπουργεία και τις τράπεζες στην Ελλάδα.

“Αποφασισμένοι! Σε καλό δρόμο! Σημαντικές προσπάθειες! Με τέτοιες εκφράσεις η Άνγκελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Ολάντ και άλλοι ηγέτες της Ευρωζώνης ενθαρρύνουν την Ελλάδα να συνεχίσει τις επώδυνες μεταρρυθμίσεις. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Οι πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών θέλουν να δώσουν θάρρος στους εαυτούς τους. Και αυτό επειδή για τα επόμενα χρόνια σχεδιάζουν για την ελληνική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο ένα ρόλο κομπάρσου”, γράφει η εφημερίδα.

“Οι χώρες της ευρωζώνης έβαλαν τους εταίρους τους στην Ελλάδα στον αυτόματο πιλότο. Στο τιμόνι κάθεται μεν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αλλά δεν κατευθύνει. Τουλάχιστον για όσο διάστημα δίνονται δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα”, γράφει από την πλευρά της η Deutsche Welle σε άρθρο με τίτλο “Η μικρή πικρή αλήθεια”. Και συνεχίζει: “Οσο συμβαίνει αυτό, η χώρα θα κυβερνάται από τις πρωτεύουσες της ευρωζώνης. Οι πιστωτές υπαγορεύουν στην Αθήνα πως θα διαχειριστεί τα δημόσια έσοδα και τις δαπάνες, τους μισθούς, τις συντάξεις, τις τιμές για την ενέργεια. Όλα δηλαδή, όσα υπό κανονικές συνθήκες βρίσκονται στα χέρια της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ