Κουβέλης: Να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους

Κουβέλης: Να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους

Να ανταποκριθούν οι εταίροι και οι δανειστές στις υποχρεώσεις τους ζητά ο Φώτης Κουβέλης, αναφορικά με το αδιέξοδο στο Eurogroup.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του, ότι περαιτέρω καθυστέρηση συνιστά επικίνδυνη περιδίνηση για τη Ελλάδα και την ευρωζώνη.

Δείτε αναλυτικά τη δήλωση του κ. Κουβέλη:

«Η Ελλάδα έλαβε όλα τα απαιτούμενα μέτρα και η κοινωνία  σηκώνει μεγάλο βάρος, όπως αναγνωρίζεται από όλους. Οι εταίροι και οι δανειστές μας πρέπει τώρα  να ανταποκριθούν στις δικές τους υποχρεώσεις. Αυτό αφορά και  τη συνέχιση του προγράμματος  χρηματοδότησης, αλλά και τη  δραστική μείωση των  επιβαρύνσεων του χρέους, ώστε να επιστρέψει η χώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να καταστεί  βιώσιμη κοινωνικά η  διαχείριση του χρέους.

Είχαμε εγκαίρως  επισημάνει την ανάγκη να μην συνδεθεί υποχρεωτικά η καταβολή της δόσης με τη λήψη οριστικής απόφασης για την πλήρη και οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος  της βιωσιμότητας του χρέους. Σήμερα επαναλαμβάνουμε ότι είναι αναγκαία η επίτευξη εντός των επόμενων ημερών, μιας μεταβατικής συμφωνίας μεταξύ ΔΝΤ και ευρωζώνης,  σε σχέση με τα μέτρα μείωσης των επιβαρύνσεων του χρέους. Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση συνιστά επικίνδυνη περιδίνηση για τη Ελλάδα και την ευρωζώνη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ