Σακοράφα: Εξαπάτηση σε δημόσιο νοσοκομείο

Σακοράφα: Εξαπάτηση σε δημόσιο νοσοκομείο

 

Ερώτηση της προς τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας απευθύνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα σχετικά με “εξαπάτηση εργαζομένων σε δημόσιο νοσοκομείο” και συγκεκριμένα στο Ασκληπιείο Βούλας:

“Καταγγελίες εργαζομένων αναφέρουν ότι στο Νοσοκομείο “Ασκληπιείο” Βούλας αλλά και σε άλλα νοσοκομεία, έχει δοθεί σε εταιρείες η σίτιση και το σερβίρισμα των ασθενών.

Η εργασία αυτή έχει ανατεθεί σε μεγαλοεργολάβο, κάτοχο εταιρείας catering, ο οποίος με τη σειρά του ανέθεσε την εργασία σερβιρίσματος σε μια εταιρεία καθαρισμού “!!!”

Επειδή η εταιρεία καθαρισμού κατά πάγια πρακτική της δεν καταβάλλει έγκαιρα – μέσω τραπεζικού λογαριασμού – ως οφείλει τις δεδουλευμένες ημερομίσθιες αμοιβές ούτε τα αναλογούντα δώρα των εργαζομένων, πολλούς μήνες τώρα.

Επειδή παράλληλα εμφανίζονται εξοφλημένες οι τυπικές κρατήσεις και υποχρεώσεις ασφάλισης.

Επειδή η εταιρεία απειλεί με απόλυση, όλους τους εργαζόμενους, όταν αυτοί ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν γιατί δεν πληρώνονται.

Επειδή ο εργολάβος εισπράττει σε σταθερή μηνιαία βάση το αντίτιμο για τις “υπηρεσίες” που προσφέρει.

 

Ερωτώνται  οι κ. κ. Υπουργοί,

  1. Έχετε σκοπό να δώσετε λύση στην αγωνία των εργαζομένων που εκβιάζονται, απειλούνται και που δουλεύουν απλήρωτοι;

  2. Αυτή είναι η μείωση του κόστους στις δαπάνες των νοσοκομείων που σας κάνουν υπερήφανους και για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται, αλλά και για την ωμή βία που υφίστανται οι εργαζόμενοι των εταιρειών αυτών;”.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ