Χωρίς απόφαση το Eurogroup. Νέα συνεδρίαση τη Δευτέρα

Χωρίς απόφαση το Eurogroup. Νέα συνεδρίαση τη Δευτέρα

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια σύσκεψη του Eurogroup.

Στις 26 Νοεμβρίου νέο Eurogroup.

«Χρειάζεται περισσότερη δουλειά», δήλωσε η Κ. Λαγκάρντ.

«Υπάρχουν πολύπλοκοι υπολογισμοί που πρέπει να γίνουν τις επόμενες ημέρες», είπε ο Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκερ.

«Στο τραπέζι έχουμε μια σειρά από εναλλακτικές λύσεις. Ωστόσο, δεν φτάσαμε σε μια λύση. Οι αρχηγοί των κρατών θα χρειαστεί να λάβουν μια απόφαση», δήλωσε ο Β. Σόιμπλε.

Oι υπουργοί οικονομικών του ευρώ θα επαναλάβουν τις συνομιλίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία μετά από 13 ώρες συνεδρίασης, ενώ στο σχετικό ανακοινωθέν, που αναμένεται να εκδοθεί, θα γίνεται ιδιαίτερη μνεία στις προσπάθειες της Ελλάδας.

Το χρέος “χωρίζει” τρόικα-ΔΝΤ

Σε νέο Eurogroup τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου παραπέμπουν την ολοκλήρωση των προτάσεων για τη μείωση του ελληνικού δημοσίου χρέους και τη συμπλήρωση του χρηματοδοτικού κενού του οικονομικού προγράμματος.

Λαγκάρντ: Κλείνουμε το χάσμα

“Κλείνουμε το χάσμα. Δεν είμαστε ακόμα στο τέλος”, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ πριν από λίγο από τις Βρυξέλλες, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Eurogroup.

Σαμαράς: Οφείλουν να κάνουν εκείνο που έχουν αναλάβει

“Οι εταίροι μας, μαζί με το ΔΝΤ, επίσης οφείλουν να κάνουν εκείνο που έχουν αναλάβει”, δήλωσε πριν από λίγο ο Αντώνης Σαμαράς.

FT: H ευρωζώνη καθυστερεί

“H ευρωζώνη καθυστερεί την συμφωνία με την Ελλάδα” είναι ο τίτλος του κεντρικού θέματος των Financial Times, που κάνουν ανάλυση στο ολονύκτιο θρίλερ στις Βρυξέλλες.

Ο διεθνής Τύπος για το Eurogroup

Το οικονομικό δίκτυο Bloomberg τιτλοφορεί το ρεπορτάζ για τη συνεδρίαση του Eurogroup αναφέροντας: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοντάφτει στο πρόγραμμα μείωσης του ελληνικού χρέους μετά την κόντρα με το ΔΝΤ».

“Όχι σε νέα αναδιάρθρωση”

Αντίθετος με ένα μη εθελοντικό πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικού χρέους εμφανίσθηκε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) Χουνγκ Τραν, τονίζοντας πως θα εγκυμονούσε κινδύνους υπονόμευσης της αξιοπιστίας της ευρωζώνης.

Ο Βενιζέλος για το Eurogroup

«H Eυρωζώνη, δεν μπορεί να χρησιμοποιεί  ως άλλοθι την Ελλάδα, προκειμένου να δικαιολογεί την αδυναμία της να αντιμετωπίζει με αποτελεσματικό, οριστικό και διορατικό τρόπο τις διάφορες εκφάνσεις της κρίσης που αφορά την Ευρωζώνη ως σύνολο και σίγουρα τη μεγάλη πλειονότητα των μελών της.

Στέλεχος Μέρκελ: Όχι σε κούρεμα

Ανώτερο στέλεχος του κόμματος των συντηρητικών της Aνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε διαγραφή χρέους της Ελλάδας θα έστελνε ένα “μοιραίο σήμα” στις υπόλοιπες χώρες του Νότου της ευρωζώνης χωρίς να αντιμετωπίζει τα θεμελιώδη οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας.

Δεν πάει Κατάρ ο Σαμαράς

Λόγω της νέας συνεδρίασης του Ευrogroup αναβάλλεται το προγραμματισμένο για τη Δευτέρα ταξίδι του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στο Κατάρ.

Σόιμπλε: “Όλα τα θέματα ανοιχτά”

Ανοιχτό είναι το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, αλλά και της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού από τη διετή επιμήκυνση του δημοσιονομικού προγράμματος της Ελλάδας σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν λίγο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο γερμανικό κοινοβούλιο.

 

Δείτε τις δηλώσεις Σόιμπλε-Γιούνκερ από την ΝΕΤ:

 

Ακούστε τι μετέδωσε πριν από λίγο ο ανταποκριτής του Real fm, από τις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου.

Ακούστε το ηχητικό: 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ