Νηνεμία πριν από την τρικυμία

Νηνεμία πριν από την τρικυμία

 

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 

Με τη γαλήνη πριν από την τρικυμία μοιάζει η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοινώσει την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου και τη Γραμματεία της.

Στην Ιπποκράτους διαμορφώνεται κλίμα –και τάση- συντεταγμένης αμφισβήτησης της πολιτικής του κόμματος και προοπτικά, λίγο πριν ή λίγο μετά το Συνέδριο, του προέδρου του Ευ. Βενιζέλου.

Χαρακτηριστική στην κατεύθυνση αυτή η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο γραφείο του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. Παρόντες, προκειμένου να συζητήσουν το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, η Βάσω Παπανδρέου, ο Δημήτρης Ρέππας, αλλά και ο Κώστας Σκανδαλίδης που εκ των πραγμάτων αναδεικνύεται σε πόλο αναφοράς στο εσωτερικό της Ιπποκράτους – και οι τέσσερις θερμοί υποστηρικτές του Ευ. Βενιζέλο ως διαδόχου του Γ. Παπανδρέου.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να σιωπήσουμε. Ένας ιστορικός κύκλος για το ΠΑΣΟΚ έκλεισε, ένας άλλος ανοίγει» αναφέρει ο Μ. Παπαϊωάννου, ο οποίος θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει η παράταξη της Αριστεράς και ως εκ τούτου ο ρόλος προοπτικά θα πέσει και πάλι στο ΠΑΣΟΚ.

Και τα τέσσερα στελέχη που παραβρέθηκαν στη συνάντηση – η οποία δεν είναι η μόνη – φέρεται να εκτιμούν ότι δεν μπορεί αυτό το διάστημα να τεθεί θέμα ηγεσίας, απαιτείται όμως αλλαγή πολιτικής και συντεταγμένης πορείας προς το Συνέδριο, με πλήρη σεβασμό στο καταστατικό του κόμματος κατά την προσυνεδριακή περίοδο.

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ