CNBC: Ο μεταρρυθμιστής Μπουτάρης

CNBC: Ο μεταρρυθμιστής Μπουτάρης

 

Με τίτλο «Ελληνική πόλη δείχνει στη χώρα πώς να μειώσει το χρέος» ρεπορτάζ του CNBC φιλοξενεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, σε μία συνέντευξη για την πόλη και την Ελλάδα.

Στο ρεπορτάζ ο κ. Μπουτάρης εμφανίζεται ως ένας 70χρονος πολιτικός με απόκρημνο πρόσωπο, διαμαντάκι για σκουλαρίκι και τατουάζ στον καρπό, ο οποίος, ωστόσο, όπως αναφέρεται, διαφέρει από το πολιτικό ρεύμα στην Ελλάδα επιχειρώντας να εξοικονομήσει χρήματα για την πόλη του.

«Ο 70χρονος που δεν είναι πολιτικός κάνει στην πόλη μεταρρυθμίσεις, τις οποίες αποφεύγει να κάνει η κεντρική κυβέρνηση για να μειώσει το κολοσσιαίο έλλειμμα. Σε αντίθεση λοιπόν με την υπόλοιπη Ελλάδα, η παραθαλάσσια πόλη του ενός εκατομμυρίου κατοίκων μειώνει το έλλειμμά της, μειώνει τους φόρους προς τις επιχειρήσεις και πληρώνει τους εργαζομένους στο δήμο και τους προμηθευτές εγκαίρως», σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουτάρης κάνει λόγο για απίστευτη ανικανότητα και αδράνεια για όσα συνέβαιναν στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι υπήρχε ανάγκη για αλλαγή στον τρόπο διοίκησης.

“Υπήρξε μία αδικαιολόγητη αδράνεια, ακόμα και ανικανότητα. Τους είπα ΄παιδιά από εδώ και πέρα πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα έτσι όπως είναι και όποιος δεν το θέλει μπορεί να φύγει από την πόρτα” και συνέχισε: «Το να αλλάξει νοοτροπία στην Ελλάδα είναι τελικά τόσο σκληρό, όσο η απεξάρτηση από το αλκοόλ». Μάλιστα στο άρθρο του το CNBC διευκρινίζει για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι «εδώ και 20 χρόνια δεν έχει πιει σταγόνα».

Παράλληλα, ο κ. Μπουτάρης αναφερόμενος στην οικονομική κρίση και στη στάση της Γερμανίας, εκφράζει την κατανόησή του για την απογοήτευση των Γερμανών, λόγω της αποτυχίας της Ελλάδας να προβεί σε μεταρρυθμίσεις. «Είναι πεπεισμένοι ότι ρίχνοντας τα χρήματα τους στην Ελλάδα, τα πετάνε από το παράθυρο. Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι χωρίς μεγάλες μεταρρυθμίσεις όσα λεφτά κι αν δώσουν στην Ελλάδα, θα χαραμιστούν», προσθέτει.

Επιπλέον, στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά και στην υπόθεση της υπεξαίρεσης των 51 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της πόλης, τα οποία καταχράστηκαν από 17 πρώην αξιωματούχους, ενώ σημειώνεται και το πρόβλημα με τα σκουπίδια στους δρόμους, με τον κ. Μπουτάρη να παραδέχεται ότι δεν μπόρεσε να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ακόμα.

Πηγή: cnbc.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ