Ανοίγει ο φάκελος της επίθεσης Μιχαλολιάκου

Ανοίγει ο φάκελος της επίθεσης Μιχαλολιάκου

Σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου με τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής και νυν δήμαρχο Δομοκού Στέλιο Σύρο προχώρησε ο ειδικός ανακριτής που χειρίζεται εκ νέου τη δικογραφία για τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος του τότε βουλευτή της ΝΔ με την έκρηξη βόμβας έξω από το σπίτι του στις 22 Ιανουαρίου 2001.

Οι εφέτες ανακριτές οι οποίοι είχαν αναλάβει τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για ανάσυρση του φακέλου από το αρχείο αγνώστων δραστών, αποφάσισαν να αναστείλουν τις ποινικές διώξεις που είχαν ασκηθεί επικαλούμενοι ένδεια αποδεικτικών στοιχείων.

Προ καιρού όμως η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, διαφώνησε με το ενδεχόμενο αρχειοθέτησης της υπόθεσης και με παραγγελία της προς του ανακριτές ζήτησε να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις.

Η πρώτη από αυτές ήταν να καλέσουν σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση τους κ.κ. Μιχαλολιάκο και Σύρο με τον πρώτο να αφήνει και πάλι αιχμές προς την πλευρά του πρώην βουλευτή της ΝΔ και γνωστού δικηγόρου Πέτρου Μαντούβαλου. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πώς η απάντηση του τότε διοικητή της αντιτρομοκρατικής ήταν πως από τα στοιχεία της υπηρεσίας δεν προέκυπτε πουθενά εμπλοκή του κ. Μαντούβαλου.

Πηγή:onair24.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ