Αυξάνεται το επίδομα των ένστολων

Αυξάνεται το επίδομα των ένστολων

Σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αυξηθεί το «επίδομα ειδικών συνθηκών» των Σωμάτων Ασφαλείας, μέσω ειδικών πόρων που θα προκύψουν από την ίδια τη δραστηριότητά τους, βρίσκεται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας από το βήμα της βουλης.

 

Ο κ. Δένδιας απευθυνόμενος προς τις γυναίκες και τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας, τους ζήτησε να εκτελέσουν το καθήκον τους όπως πάντα με το συνήθη τρόπο που τους διακρίνει παρά τις σημαντικές μισθολογικές μειώσεις που υπέστησαν. Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα ότι μόλις η οικονομική συγκυρία βελτιωθεί, αυτή η κυβέρνηση αλλά και όποια κυβέρνηση, θα αποκαταστήσει τις παροχές προς τους ανθρώπους που φυλάσσουν την ασφάλεια της χώρας.

 

Υπογράμμισε ωστόσο ότι στο μεσοδιάστημα αυτό, με χρήση ειδικών πόρων, μπορεί να αυξηθεί το «επίδομα ειδικών συνθηκών» και κατά συνέπεια να μειωθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις των μισθολογικών περικοπών τους.

 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης εξήγγειλε ακόμη την κατάθεση νομοθετήματος με το οποίο θα επιτυγχάνεται η αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος επισημαίνοντας ότι συνολικά ο χώρος αυτός παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία επιτρέπει την ευελιξία για μεγάλες τομές.

 

Σε ότι αφορά τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι με τις εν εξελίξει πολιτικές έχει σαφώς αλλάξει η εικόνα στα κέντρα των πόλεων, έχουν φύγει από τη χώρα 12. 215 παράνομοι μετανάστες, μηδενίστηκε η ροή από τον Έβρο και μειώθηκε σε ποσοστό 80% αυτή από τα νησιά από τον περασμένο Αύγουστο. Κατέληξε μάλιστα λέγοντας πως η χώρα μας δέχεται εξαιρετικά θετικές αναφορές από τους εταίρους της με πολύ ενθαρρυντική την τοποθέτηση της Επιτρόπου ότι η χρηματοδότηση θα αυξηθεί από το 75% στο 95% κι επίσης ότι οι πόροι που θα διατεθούν στην Ελλάδα το 2014 για το επόμενο πρόγραμμα αυξάνουν σε 500 εκατ. ευρώ από 350 εκατ. του υπάρχοντος προγράμματος.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ