Τα μαζεύει η Σκοπούλη

Τα μαζεύει η Σκοπούλη

 

Πριν από λίγο η Υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη προέβη σε διευκρινιστική δήλωση μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η τοποθέτησή της σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή στην οποία προέτρεπε τους πολίτες να μην καταβάλλουν το ποσό των 25 ευρώ για την εισαγωγή σε νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Ν. Σκοπούλη, σε σημερινή συνέντευξή της στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA δήλωσε ότι διαφωνεί με τα 25 ευρώ που στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται να καταβάλει ο πολίτης από την 1/1/2014 για την εισαγωγή του σε νοσοκομείο. Η δήλωσή της όμως παρερμηνεύτηκε από ορισμένα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ότι παροτρύνει τους πολίτες να μην τα πληρώνουν.

Γι αυτό το λόγο η κ. Σκοπούλη ξεκαθαρίζει:

«Πάγια θέση μου είναι ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται απʼ όλους. Αυτό που επισημαίνω είναι ότι δεν πρέπει το κόστος των νοσηλίων να μεταφέρεται στους πολίτες. Το συγκεκριμένο μέτρο προβλέπεται να εφαρμοσθεί από το 2014 και εφόσον δεν αποδώσουν τα άλλα μέτρα που προβλέπονται. Είναι λοιπόν απαραίτητο να εφαρμοστούν και να αποδώσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να μη χρειασθεί να εφαρμοσθεί το εισιτήριο εισαγωγής στα νοσοκομεία».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ