ΠΑΣΟΚ: Κρατήσαμε την κυβέρνηση ζωντανή

ΠΑΣΟΚ: Κρατήσαμε την κυβέρνηση ζωντανή

Σύμφωνα με την τελευταία άτυπη ενημέρωση από την Ιπποκράτους, «το ΠΑΣΟΚ, παρά τα τραύματα και τα προβλήματά του, είναι αυτό που κράτησε ζωντανή την κυβέρνηση». Παράλληλα δε, κατηγορείται η ΔΗΜΑΡ για το ότι “έθεσε σε κίνδυνο την ίδια την υπόσταση της κυβέρνησης και βεβαίως τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας”.

Οσο για τις έξι διαγραφές, στο ΠΑΣΟΚ μιλούν για “νέα αφετηρία” κι εκφράζουν την εκτίμηση πως «οι έξι βουλευτές που διαγράφηκαν δεν συνιστούν ενιαία ομάδα, αλλά ο καθένας μία ξεχωριστή περίπτωση με διαφορετικά κίνητρα». 

Εκφράζουν, ωστόσο, τη λύπη τους για το γεγονός πως ορισμένα στελέχη «ακολουθούν αταλάντευτη την προσωπική τους στρατηγική, προκαλώντας δυσανάλογα μεγάλη φθορά στην παράταξη, αλλά και στην ίδια την αξιοπιστία της χώρας και το κλίμα του δημοσίου βίου».

Σοβαρό ζήτημα ‘ πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας ’ εγείρουν ειδικά για τους Θόδωρο Παραστατίδη και Γιάννη Κουτσούκο, που είχαν διαφοροποιηθεί και στην ψηφοφορία του Φεβρουαρίου και υπέβαλαν ειδικό αίτημα επανόδου στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ, γνωρίζοντας την ανάγκη της χώρας να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Θυμίζοντας μάλιστα με νόημα την ‘σοβαρότητα’ που επέδειξαν συνάδελφοί τους σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, παραιτούμενοι από τις έδρες τους, τους καλούν εμμέσως να κάνουν το ίδιο.

Στην Ιπποκράτους δε, αρνούνται να σχολιάζουν περαιτέρω την επίσημη ανεξαρτητοποίηση του  Μίμη Ανδρουλάκη.

Για τον Ανδρέα Λοβέρδο επισημαίνουν επιπλέον πως η απάντηση του Γιάννη Μανιάτη «απηχεί τα αισθήματα της συντριπτικότατης πλειοψηφίας των βουλευτών, που σήκωσαν όλον αυτόν τον καιρό το βάρος της παράταξης».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ