Δεν ψηφίζουν Βουδούρης-Μουτσινάς

Δεν ψηφίζουν Βουδούρης-Μουτσινάς

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει ούτε τον προϋπολογισμό επιβεβαιώνει στο Real.gr ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ που καταψήφισε την Τετάρτη τα μέτρα, Οδυσσέας Βουδούρης. Δεν θα μπορούσε, άλλωστε –λέει- έχοντας κρατήσει τέτοια στάση στην ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου προ δύο ημερών.

Αντιστοίχως, στο ίδιο κλίμα φέρεται να κινείται και ο έτερος καταψηφίσας Πάρις Μουτσινάς, ενώ προβληματισμένοι εμφανίζονται κατά συναδέλφους τους και τουλάχιστον δύο βουλευτές ακόμα.

Χθες πάντως, στη «διαρροή» υψηλόβαθμων στελεχών της Αγίου Κωνσταντίνου περί στάσης των δύο βουλευτών που «εγείρει θέμα ηθικό και πολιτικό, λόγω της περιφρόνησής τους στις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος», οι καταψηφίσαντες απάντησαν με κοινή δήλωσή τους, τη δεύτερη μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, πράγμα που δείχνει και την «ομαδοποίησή» τους τρόπον τινά.

«Εμείς χαιρετίσαμε την αλλαγή στάσης της ηγεσίας του κόμματός μας διότι είμαστε πεπεισμένοι πως η ψήφιση των “μέτρων” είναι εντελώς αναντίστοιχη με το λαϊκό αίσθημα και τις αρχές του κόμματος», σημειώνουν, επισημαίνοντας παράλληλα με νόημα ότι «οι οργανωμένες «ανώνυμες επίσημες διαρροές» δεν συνάδουν με την πρακτική ενός Δημοκρατικού Αριστερού κόμματος».

Απαντούν όμως και στην ουσία των διαρροών.

«Η ψήφος μας ήταν πράξη συνέπειας προς τις προεκλογικές δεσμεύσεις, βάσει των οποίων μας έχουν εκλέξει οι πολίτες. Είναι επίσης πράξη συνέπειας προς την Προγραμματική Συμφωνία που οριοθετεί τη στήριξή μας στην κυβέρνηση. Το “πολιτικό θέμα” προκύπτει όταν εκλείψει αυτή η συνέπεια», λένε. Όσο για το «ηθικό ζήτημα», θυμίζουν ότι η ΔΗΜΑΡ δεν διέπεται από «δημοκρατικό συγκεντρωτισμό», αλλά από σεβασμό στην μειοψηφούσα άποψη…

Στην πραγματικότητα πάντως, τόσο με την καταψήφισή τους στα μέτρα την Τετάρτη, όσο και με αυτή στον προϋπολογισμό την Κυριακή, εφόσον ακολουθήσουν την ίδια στάση μέχρι τέλους, βαθαίνει το ρήγμα στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ. Ήδη, ηγετικά στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου, παραδέχονται ότι «υπάρχει θέμα», τηρώντας όμως στάση αναμονής ως την ψήφιση του προϋπολογισμού. Η πρόσκληση πάντως που τους απευθύνουν να… επαναπροσδιορίσουν την σχέση τους με το κόμμα, δείχνει ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου στους δύο βουλευτές, κάτι όμως που δεν μπορεί να γίνει σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος μέσω διαγραφής τους.

Ερώτημα πάντως παραμένει, τι θα γίνει στη ΔΗΜΑΡ, εφόσον κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού, δεν πειθαρχήσουν στην κομματική γραμμή της υπερψήφισής του και άλλοι βουλευτές, δεδομένου ότι ήδη Γιάννης Πανούσης και Δημήτρης Αναγνωστάκης έχουν εγείρει ενστάσεις επί του περιεχομένου του στα κομματικά όργανα…

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ