Ρεπούση:Δεν είναι μόνο τα εργασιακά

Ρεπούση:Δεν είναι μόνο τα εργασιακά

 

Τις έντονες αντιρρήσεις της, όχι μόνο για τα εργασιακά, αλλά και για ρυθμίσεις που αφορούν στην εκπαίδευση, όπως η κατάργηση οργανικών θέσεων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και η δυνατότητα μετακίνησης δασκάλων και καθηγητών με υπουργική απόφαση, η θέσπιση κέντρου δια βίου μάθησης δύο επιπέδων και η θέσπιση ιδιωτικών κολεγίων χωρίς να ορίζονται τα προσόντα των διδασκόντων, εξέφρασε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.

«Πέραν των εργασιακών υπάρχουν και άλλα, πιο πολλά ζητήματα που ενισχύουν την άποψη μας να μην το ψηφίσουμε το νομοσχέδιο, όπως το κεφάλαιο που αφορά το υπουργείο Παιδείας. Δεν κατανοούμε γιατί θέματα που αφορούν την παιδεία και χρειάζονταν διαβούλευση, για ποιο λόγο αποτελούν τμήμα αυτού του νομοσχεδίου και στην ουσία οξύνουν τις αντιθέσεις και δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα», ανέφερε η κυρία Ρεπούση στην παρέμβασή της στην Επιτροπή Οικονομικών.

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, επέκρινε έντονα την κατάργηση οργανικών θέσεων δασκάλων και καθηγητών που ήταν μια κατάκτηση μετά από πολλούς αγώνες, όπως είπε, και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί ο νομοθέτης να προβλέπει ότι με απόφαση υπουργού μπορεί να μετακινούνται.

«Είναι λάθος αυτό. Υπάρχουν τα υπηρεσιακά όργανα να το κάνουν. Πρέπει να διαφυλάξετε το κύρος του υπηρεσιακού συμβουλίου και να μην δώσετε την δυνατότητα να είναι στο χέρι του υπουργού η απόφαση αυτή», τόνισε η Μαρία Ρεπούση.

Την αντίθεση της εξέφρασε και για την θέσπιση κέντρων δια βίου μάθησης δύο επιπέδων τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πού ακούστηκε το εκπαιδευτήριο να συναρτά το επίπεδο του από το κτίριο και όχι από το περιεχόμενο μάθησης. Θεσπίζετε κολέγια χωρίς να ορίζονται τα προσόντα αυτών που θα διδάσκουν σε αυτά. Χωρίς να έχουν διδακτορικό δίπλωμα θα μπορούν να διδάσκουν. Απορυθμίζετε την παροχή ιδιωτικής εκπαίδευσης», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

 

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ