Απορρίφθηκε η ένσταση της αντιπολίτευσης

Απορρίφθηκε η ένσταση της αντιπολίτευσης

Απορρίφθηκε από ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ η ένσταση που είχε διατυπώσει η αντιπολίτευση για την απόφαση της κυβέρνησης να εισαχθεί προς συζήτηση στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα μέτρα συμφωνίας με την τρόϊκα και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013-2016.

 

“Εισάγεται με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, διότι περιέχει διατάξεις για την εφαρμογή μνημονιακών μας υποχρεώσεων, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την άμεση εκταμίευση της δόσης” τόνισε νωρίτερα ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε: “κατανοώ τις ενστάσεις που εκφράζονται για τη διαδικασία του κατεπείγοντος, όμως όλα τα υπουργεία κινούμαστε σε ένα εντελώς ασφυκτικό πλαίσιο για να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει και παράκαμψη των κοινοβουλευτικών διαδικασιών”.

Στον υπουργό Οικονομικών επιτέθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατηγορώντας τον για “μεγάλο θράσος” και χαρακτηρίζοντας την εισήγησή του “κατάπτυστη”, “εισήγηση, που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές, που έζησε η χώρα επί χούντας και νομίζαμε ότι είχαν περάσει”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ