Βρούτσης: Κανείς δεν θα έχει δουλειά αν…

Βρούτσης: Κανείς δεν θα έχει δουλειά αν…

 

Ιδιαίτερα δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης περιγράφοντας τις συνέπειες καταψήφισης του πακέτου των μέτρων.

 «Αν δεν ψηφιστεί το πακέτο των μέτρων, δεν θα μπορούμε καν να συζητάμε για εργασιακά δικαιώματα γιατί δεν θα υπάρχει δουλειά για κανέναν μας και αυτό δεν το θέλει κανείς», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι στη διαπραγμάτευση με την τρόικα η ελληνική κυβέρνηση «διασφάλισε και πέτυχε αρκετά πράγματα γύρω από τα εργασιακά όπως οι τριετίες και το οικογενειακό επίδομα».

Σε ό, τι αφορά το θέμα των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι το θέμα τέθηκε από την τρόικα προκειμένου να: «ευθυγραμμιστεί η χώρα μας με τον μέσο όρο της ευρωπαϊκής ένωσης, με δεδομένο ότι θα υπάρξει κύμα απολύσεων».

«Τα 586 ευρώ του κατώτατου μισθού πρέπει να κρατηθούν και θα κρατηθούν και ίσως αποτελέσουν το ασφαλιστικό δίχτυ για το μέλλον. Αν δεν υπήρχε αυτό θα φτάναμε σε μισθούς κατώτερους», είπε τέλος ο υπουργός Εργασίας αναφερόμενος στο θέμα του κατώτατου μισθού.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ