Μητρόπουλος:”Στήνουν απόσπασμα για το λαό”

Μητρόπουλος: “Στήνουν απόσπασμα για το λαό”

 

«Εχθρικό ανακοινωθέν» χαρακτηρίζει το νέο πακέτο μέτρων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Υπεύθυνος Τομέων Παρακολούθησης Μνημονίου και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αλέξης Μητρόπουλος, τονίζοντας ότι «καταργεί ό,τι απέμεινε από το κοινωνικό κράτος».

 

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του κ. Μητρόπουλου για το νέο πακέτο:

 

«Στήνουν απόσπασμα για το λαό! Εχθρικό ανακοινωθέν το νέο πακέτο!

Οι εκατοντάδες σελίδες και οι χιλιάδες ρυθμίσεις του τρίτου Μνημονίου έρχονται σε ένα άρθρο, παραβιάζοντας κάθε συνταγματική και κοινοβουλευτική τάξη. Το κατεπείγον της διαδικασίας ψήφισής τους γίνεται για να αποκλειστεί η ενημέρωση του λαού (αλλά και όλων των βουλευτών), ώστε να «περάσουν» τα μέτρα της κοινωνικής καταστροφής με τα λιγότερα δυνατά εμπόδια.

Το εγχείρημα αυτό της τρικομματικής κυβέρνησης δεν είναι απλή νομοθετική παρέμβαση. Είναι πλήρης καταστροφή των θεσμών που συγκροτούν το πλέγμα του ανολοκλήρωτου Κοινωνικού Κράτους. Είναι μια ομοβροντία «πυρηνικών όπλων» εναντίον του κοινωνικού σώματος και κάθε Έλληνα και Ελληνίδας ξεχωριστά. Πρόκειται για μια διαδικασίας εκτέλεσης του παρόντος και του μέλλοντος ιστορικού κοινωνικού χρόνου, που αλλοτριώνει όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα!

Με την ψήφιση αυτών των μέτρων η αποδυναμωμένη αντιπροσωπευτική δημοκρατία γίνεται ταπεινή θεραπαινίδα των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και ο κάθε πολίτης (άνεργος, μόνιμα ή ελαστικά εργαζόμενος, συνταξιούχος ή αυτοαπασχολούμενος) φτωχός και όμηρος στην ίδια του την πατρίδα!

Καλούμε κάθε Έλληνα βουλευτή που γεννήθηκε σ’ αυτόν τον τόπο, έμαθε την ελληνική γλώσσα και μπορεί να συνεννοείται με τους άλλους στην προαιώνια και μοναδική διάλεκτο των προγόνων του, να ρίξει μια ματιά στο τερατούργημα αυτό της απόλυτης κοινωνικής φρίκης για να διαπιστώσει, πάνω από κομματικές ιδιοτέλειες και πειθαρχίες, το έγκλημα στο οποίο θα συνεργήσει εάν παρ’ ελπίδα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο του ανθρώπινου, οικογενειακού, κοινωνικού, οικονομικού και εθνικού ολοκαυτώματος.

Το «εργασιακό» πακέτο είναι πολεμικό ανακοινωθέν!

Είναι εμπνευσμένο και σχεδιασμένο από εχθρούς του λαού μας. Δεν αφορά ελεύθερους πολίτες, αλλά λαό υπό κατοχή. Στήνει τον λαό στα 11 μέτρα και τον εκτελεί. Καταργεί ό,τι απέμεινε από το Κοινωνικό Κράτος.

Δεν μπορεί να περάσει και δεν θα περάσει!»

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ