Μανιάτης:Εκβιαστικά τα μέτρα

Μανιάτης:Εκβιαστικά τα μέτρα

“Εκβιαστικό” χαρακτήρισε το πακέτο των μέτρων που επιβάλλει η τρόικα ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, αναφερόμενος κυρίως στις αλλαγές στα εργασιακά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε:”Έχουμε πολύ δύσκολη κατάσταση ενόψει της ψηφοφορίας της Τετάρτης”.

Tην ίδια στιγμή, πάντως, υπογράμμισε ότι η χώρα έχει διανύσει το 70% με 80% των θυσιών, και θα είναι κρίμα να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στον δημόσιο τομέα, ζητώντας απολύσεις όχι μόνο των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και όσων υπαλλήλων στο δημόσιο έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ.

 

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης άφησε αιχμές για τη στάση της ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρχει επιλογή a la carte στο ποια μέτρα θα ψηφιστούν. «Η ΔΗΜΑΡ μπορεί να έχει ευαισθησίες στα εργασιακά, άλλοι στις περικοπές στους  ένστολους, άλλος άλλες ευαισθησίες» σχολίασε, ζητώντας την παραμονή του κόμματος στον κυβερνητικό συνασπισμό.

“Ακόμη και αν ψηφίσουν τα μέτρα (οι βουλευτές) ούτε το χρηματοδοτικό κενό βοηθιέται, ενώ για τη βιωσιμότητα του χρέους παραπέμπω σε πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ, είναι ανέκδοτο” είπε από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ