ΚΚΕ κατά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

ΚΚΕ κατά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

 

Η πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για μονομερή διαγραφή του χρέους και η κόντρα που δημιουργήθηκε στη Βουλή ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζεται από τον Περισσό. Όπως αναφέρει το ΚΚΕ η Συγγρού χρησιμοποιεί την υποκρισία και η Κουμουνδούρου την τρομοκρατία. Διαβάστε αναλυτικά το σχόλιο του ΚΚΕ.

«Ο τσακωμός της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ γύρω από την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα μνημόνια, εντάσσεται στη διαπάλη του νέου διπολισμού για την εναλλαγή στις κυβερνητικές καρέκλες.

Η ΝΔ χρησιμοποιεί την υποκρισία και την τρομοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ τη διγλωσσία και τον καιροσκοπισμό, τη στιγμή που και οι δυο συναγωνίζονται ποιος είναι περισσότερο υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενώ το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της κατάργησης των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει αναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων, παρότι αυτές συνδέονται με τα μνημόνια.

Ενώ το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της μονομερούς διαγραφής του χρέους, ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει ότι ο λαός χρωστάει μέρος του. Επομένως η τοποθέτησή του στη Βουλή υπέρ της πρότασης νόμου του ΚΚΕ αποτελεί υποκρισία.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Αρκετά τους εξαπάτησαν τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο λαός μπορεί να βάλει τέλος στα μνημόνια διαρκείας και της εξαθλίωσης με την πάλη και τη συμμαχία του για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους με δική του εξουσία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ