Κατσέλη:O ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι μπορεί

Κατσέλη:O ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι μπορεί

«Ο ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι και θέλει και μπορεί» δηλώνει η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μακεδονία».

Η κυρία Κατσέλη υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ισχυρό ενωτικό μέτωπο για μια προοδευτική διακυβέρνηση, που θα προτάξει, όπως αναφέρει, «ένα εναλλακτικό και αξιόπιστο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης ώστε να βγει η χώρα από την κρίση».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκ των πραγμάτων, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκρότηση αυτού του μετώπου», τονίζει η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας. «Η μεγάλη πρόκληση και ευθύνη για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να κάνει τις απαραίτητες υπερβάσεις για να αποδείξει ότι και θέλει και μπορεί».

Αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, η Λούκα Κατσέλη επισημαίνει ότι

οι ηγεσίες τους έχουν κάνει μια συγκεκριμένη επιλογή: «να συμπαραταχθούν με τη ΝΔ σε έναν μνημονιακό δρόμο που είναι αδιέξοδος και καταστροφικός».

«Σ’ αυτήν όμως την προοδευτική συμπαράταξη», συνεχίζει η κυρία. Κατσέλη, θεωρώ ότι έχουν θέση όλες οι προοδευτικές δυνάμεις και τα στελέχη που πιστεύουν ειλικρινά ότι ο δρόμος του μνημονίου δεν οδηγεί πουθενά και θέλουν να αγωνιστούν για μια νέα μεταπολίτευση, μακριά από τα ολέθρια σφάλματα και τις εξαρτήσεις του παρελθόντος».

 

Η Λούκα Κατσέλη κάνει λόγο για πολιτική ρευστότητα και πλήρη αποδόμηση του ΠΑΣΟΚ που επιβάλλουν την ανασύνταξη της σοσιαλιστικής αριστεράς. «Η Κοινωνική Συμφωνία είναι παρούσα σ’ αυτό τον αγώνα με μια πλειάδα στελεχών και ανασυντάσσεται. Ο Χάρης Καστανίδης συμμετέχει ενεργά στον αγώνα εξόδου της χώρας από την κρίση με τις θέσεις του, την εμπειρία του και τις προτάσεις του», αναφέρει η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας. 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ