Η Παπαρήγα για την εγκληματικότητα

Η Παπαρήγα για την εγκληματικότητα 

 

Την πλήρη στήριξη του ΚΚΕ στους εργαζόμενους στα Κέντρα Πρόληψης κατά των ναρκωτικών, αλλά και την πλήρη επιχορήγηση των κέντρων πρόληψης, ζήτησε η γγ της ΚΕ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, που συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων στα κέντρα αυτά.

 

 Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει μια κυβέρνηση, που «θέλει να χτυπήσει την κοινωνική εγκληματικότητα», είναι μια σύγχρονη και ολοκληρωμένη δημόσια πολιτική για την πρόληψη της διάδοσης των ναρκωτικών, σε συνδυασμό με την επίλυση των προβλημάτων της νεολαίας.

 

 Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι η κοινωνική εγκληματικότητα έχει μεγάλη σχέση με τη διακίνηση ναρκωτικών από τους μεγαλέμπορους, που «χρησιμοποιούν, δυστυχώς, αθώα παιδιά ως βαποράκια».

 

Τονίζοντας ότι κοινωνική εγκληματικότητα και ναρκωτικά «πάνε μαζί σε συνθήκες κρίσης», η κ. Παπαρήγα είπε ότι «αυτή η κατάσταση βολεύει αρκετούς, διότι η ναρκοεξάρτηση οδηγεί τον άνθρωπο στην απομόνωση και στην απομάκρυνση, στη μη συμμετοχή στην οργανωμένη πάλη και έχουμε και τέτοιες υποψίες, χωρίς να λέμε ότι μια κυβέρνηση επιθυμεί τα ναρκωτικά, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν είναι τυχαίο ότι στις πρώτες περικοπές των επιχορηγήσεων είναι στα Κέντρα Πρόληψης και στις θεραπευτικές κοινότητες».

 

 Τα Κέντρα Πρόληψης διαχρονικά και όχι μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης, υποχρημαδοτούνται γιατί ο πυλώνας της πρόληψης δεν αναπτύσσεται ισότιμα με εκείνους της θεραπείας και της επανένταξης, γιατί το θεσμικό πλαίσιο είναι ελλειμματικό, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ των εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης ΟΚΑΝΑ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Παναγιώτης Τριανταφύλλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ