Φόβοι για την κυβερνητική συνοχή

Φόβοι για την κυβερνητική συνοχή

Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατεί η κυβέρνηση, μετά και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Στελέχη των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, εκφράζουν την ανησυχία τους για την κυβερνητική συνοχή, δεδομένου ότι το άρθρο 2 για τις αποκρατικοποιήσεις ψηφίστηκε με μόλις 148 ψήφους και φοβούνται τι θα συμβεί την ημέρα της ψήφισης των μέτρων.

Βουλευτές και υπουργοί στους διαδρόμους της βουλής έλεγαν χαρακτηριστικά ότι εάν δεν διορθωθεί και «μαζευτεί» η κατάσταση, κινδυνεύει όλο το κυβερνητικό οικοδόμημα.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, κυβερνητικοί παράγοντες θεωρούν ότι η μη ψήφιση της τροπολογίας για τον ΕΟΠΥΥ αποτέλεσε «παγίδευση» από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

Η γ��αμμή της Ιπποκράτους ήταν να καταψηφιστεί η τροπολογία κι αυτό γιατί, όπως λένε οι ίδιοι παράγοντες, το ΠΑΣΟΚ ήθελε να εξαιρέσει από τον ΕΟΠΥΥ τους τραπεζοϋπαλλήλους , οπότε «μπλόκαρε» όλη η τροπολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έντονος είναι ο προβληματισμός που εκφράζουν βουλευτές της ΝΔ αναφορικά με τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο θέμα της τροπολογίας για τον ΕΟΠΥΥ. Ανάλογος προβληματισμός επικρατεί και μεταξύ των «πράσινων» βουλευτών οι οποίοι όπως τόνιζαν- μεταξύ αστείου και σοβαρού-ότι δεν ήξεραν τι ψηφίζουν.

Παράλληλα, βασικό θέμα συζήτησης στα «πηγαδάκια» της βουλής ήταν η απουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη από την σημερινή ψηφοφορία. Πολλοί βουλευτές εκτιμούσαν ότι η απουσία το προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ ισοδυναμεί με «απάντηση» τους στη χθεσινή δήλωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ